• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Østrigske medier hylder DK: De viste ingen nåde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det danske landshold får roser fra de østrigske medier efter sejren over Østrig, hvor Danmark ikke tillod en afslutning inden for rammen.

Af tipsbladet.dk

Danmark er klar til VM, efter det tirsdag aften blev til en sejr på 1-0 hjemme over Østrig, og dermed kan Kasper Hjulmand se tilbage på otte landskampe, der har budt på otte sejre og en målscore på 27-0.

Mens der er glæde i Danmark over sejren og VM-kvalifikationen, er der også respekt fra de østrigske mediers side. 

Vi har samlet nogle af reaktionerne på Danmarks sejr.

- På det fuldt besatte Parken Stadion i København, hvor det er fire måneder siden, at Christian Eriksens sammenbrud fandt sted ved EM, lagde de højtstående danskere pres på fra starten. Inden kampen modtog det danske landshold også en fair play-pris for deres opfølser i tilfældet med deres holdkammerats medicinske nødstilfælde, men træner Kasper Hjulmands hold viste ingen nåde under kampen. Veletablerede Danmark udnyttede rummene godt - både frem og tilbage i banen, skriver det østrigske medie Österreichischer Rundfunk.

Fra Salzburger Nachrichten lyder det:

- Selvom præstationen på Parken stadion i København var lidt mere modig end i tidligere kampe, mangler holdet med træner Franco Foda ideerne og styrken. De 90 minutter gik uden et eneste skud på danskernes mål! EM-semifinalisterne, der havde syv sejre i syv kampe og en målscore på 27-0 inden opgøret, viste forfriskende offensivt spil.

- Østrig kan takke den stærke målmand Daniel Bachmann, der var i stand til at holde Østrig i kampen i første halvleg. Han reddede for eksempel skud fra Skov Olsen og Damsgaard. I anden halvleg var han chanceløs: Efter at have tabt bolden på midtbanen scorede kantspiller Joakim Mæhle med et lavt skud i nærmeste hjørne. 1-0 til danskerne. Billetten til VM i 2022 var booket, og de 35.000 tilskuere i København jublede med deres fodboldhelte.

DerStandard skriver:

- Foda (landstræneren i Østrig, red.) forsøgte at være modig og ødelægge det sjove for danskerne. Han lavede udskiftninger for at bringe noget friskhed på banen, men ligesom resten af spillerne blev de overvældet og kunne ikkf inde løsninger. Danskernes præstation var ikke magisk, men det var bestemt nok. "Qatar, vi kommer", blev der jublet. Efter otte runder er de på maksimum 24 point og med en målforskel på 27-0.

Mens Danmark altså er klar til VM, ser Østrig ud til at gå glip af slutrunden. Nationen har 10 point efter otte runder og kan ikke længere nå Skotland på andenpladsen i gruppen, men Østrig har fortsat en mulighed for at komme med til VM, da man har en chance via Nations League.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.