• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Ajax - Tottenham

Christian Eriksen og holdkammeraterne har ryggen mod muren inden onsdagens returkamp i Amsterdam - men i det mindste er Son Heung-min tilbage efter karantæne.

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Onsdag klokken 21.00
Sted: Johan Cruijff Arena
Dommer: Felix Brych
På TV: 3+

Holdnyt:
Ajax
Amsterdam-klubben varmede op til onsdagens returkamp ved at vinde den hollandske pokalturnering i weekenden. Willem II blev således banket med 4-0 i en kamp, hvor danske Rasmus Kristensen stod for det fjerde mål.

Dermed har Erik ten Hags tropper stadig muligheden for at vinde the treble i denne sæson. Med to runder tilbage af Æresdivisionen kan Ajax således selv afgøre sagerne.

Og også i Champions League ser det ganske fornuftigt ud, efter at Ajax i sidste uge slog Tottenham med 1-0 i London. Det kunne dog have set endnu bedre ud, hvis David Neres havde scoret i stedet for at sparke på stolpen i anden halvleg.

Ajax dominerede Tottenham fuldstændigt i starten af det første opgør, hvor hollændernes kombinationer var alt for hurtige for hjemmeholdet. I denne fase af kampen kunne det være gået helt galt for Christian Eriksen og holdkammeraterne.

Ajax har været sensationelt gode i Champions League i denne sæson - men primært på udebane. I de to seneste hjemmekampe er det således blevet til 1-1 mod Juventus og et 2-1-nederlag til Real Madrid. 

Et tidligt Tottenham-mål vil åbne opgøret fuldstændigt, men Ajax går næppe defensivt til værks af den grund - hollænderne er nødt til at spille på deres styrker, og hvis de fortsætter takterne fra første halvleg af det første opgør, så kvalificerer de sig sandsynligvis også til finalen. 

Erik ten Hag kan råde over de samme spillere i sidste uge, og det eneste spørgsmål synes at være, om Joel Veltman eller Noussair Mazraoui starter inde på højrebackpositionen.

Tottenham:
Mauricio Pochettino fik valgt en forkert taktisk tilgang til det første opgør, hvor Tottenham blev udspillet fuldstændigt. Her kunne det være gået helt galt for London-klubben.

Efter indskiftningen af Moussa Sissoko kom Tottenham bedre med i opgøret. Det skinnede dog tydeligt igennem, at englænderne manglede deres to bedste afsluttere - Harry Kane og Son Heung-min.

Tottenham var således aldrig rigtigt farlige, og i sidste ende var Christian Eriksen og holdkammeraterne ikke uheldige med at nøjes med et nederlag på ét mål. 

Dele Alli var en skygge af sig selv, og Christian Eriksen faldt også ud af kampen. Det ser ud til at være ekstremt vigtigt for Tottenhams chancer i returkampen, at Son Heung-min er tilbage efter karantæne - sydkoreaneren nettede således hele tre gange i de to kvartfinaler mod Manchester City.

Tottenham sikrede sig i weekenden - med 99 procents sikkerhed - en plads i top fire i Premier League, da Arsenal smed point. Men Pochettinos tropper har leveret nogle elendige resultater på det seneste. Således har Tottenham tabt deres tre seneste kampe uden at score. Faktisk har holdet kun scoret ét mål i deres seneste fem kampe, hvoraf fire er blevet tabt. 

I weekenden måtte Tottenham spille med ni mand i hele anden halvleg mod Bournemouth, da Son Heung-min og Juan Foyth begge havde formået at trække direkte direkte røde kort. Spørsmålet er, hvor mange ekstra kræfter, det kostede de øvrige Tottenham-spillere.

Jan Vertonghen sad ude i weekenden efter sin hovedskade i den første kamp, men belgieren bliver sandsynligvis klar til onsdagens opgør på sin gamle hjemmebane. Moussa Sissoko var ikke klar til at spille fra start i det første opgør, men den stærke midtbanespiller forventes at være klar til at starte inde i Amsterdam, hvilket må siges at være vigtigt for Pochettinos tropper. Davinson Sanchez misser opgøret med en skade - og det samme gør den langtidsskadede Harry Kane.

Karantæner:
Ajax: Ingen.
Tottenham: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Ajax (4-3-3): Onana - Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico - Schöne, de Jong, van de Beek - Ziyech, Tadic, Neres

Tottenham (4-3-3): Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Wanyama, Sissoko, Eriksen - Moura, Son, Alli

Profilen:
Tottenham så skræmmende ufarlige ud i det første opgør, hvor det var tydeligt at se, hvorfor Fernando Llorente ikke er Pochettinos førstevalg. Derfor må argentineren prise sig lykkelig for, at Son Heung-min er tilbage efter karantæne. Sydkoreaneren, der scorede tre gange i kvartfinalerne mod Manchester City, er desuden veludhvilet - han blev således sendt tidligt i bad efter et rødt kort i første halvleg af weekendens nederlag til Bournemouth. 

Vidste du, at...:
Det er hele 23 år siden, at Ajax senest var i Champions League-finalen - mod Juventus i 1996. Dengang var flere af det nuværende holds profiler - blandt andet Matthijs De Ligt, Frenkie de Jong, David Neres og Donny van de Beek - ikke engang født. 

Dom:
Ajax har været glimrende i Champions League i denne sæson - men primært på udebane. Samtidig har Tottenham gjort det ganske fint i deres seneste tre europæiske udekampe - mod Barcelona (1-1), Dortmund (1-0-sejr) og Manchester City (4-3-nederlag). Vi tror på, at det bliver en nervepirrende forestilling, hvor Ajax trækker det længste strå. 2-2 er buddet herfra.

Tidligere indbyrdes resultater, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...