• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Barcelona - Liverpool

De to traditionsklubber brager onsdag aften sammen for første gang i 12 år, og det helt store spørgsmål er, om Jürgen Klopps tropper formår at dæmme op for Lionel Messi. Samtidig fremstår Liverpool dog som et hold, der om nogen er i stand til at udnytte spaniernes svagheder.

Af gram

Kampfakta: 
Tidspunkt: Onsdag klokken 21.00
Sted: Camp Nou
Dommer: Bjorn Kuipers
TV: 3+

Holdnyt:
Barcelona
Katalanerne vandt i weekenden det spanske mesterskab, og for klubbens tilhængere vil det nu være en stor skuffelse, hvis det ikke lykkes at vinde the treble i denne sæson. Med en semifinale mod Liverpool og en potentiel finale mod enten Ajax eller Tottenham er det året, hvor Barcelona igen skal løfte pokalen med de store ører.

Lionel Messi gjorde det allerede før sæsonen klart, at Champions League ville være førsteprioriten, da han blev udnævnt som klubbens nye anfører. 

Barcelona kommer dog op imod et mandskab af en helt anden kvalitet end det, de har mødt i 1/8-finalen og kvartfinalen, hvor Lyon og Manchester United blev sendt ud med henholdsvist 5-1 samlet og 4-0 samlet. Spanierne viste i glimt defensive svagheder mod Manchester United. Det blev ikke straffet, men det vil det med al sandsynligvis blive mod Liverpool. 

Det er faktisk svært at pege på et hold, som potentielt kan gøre mere ondt på Barcelona, end lige netop Liverpool. Derfor kan vi meget vel komme til at se et Barcelona-hold, der i højere grad end sædvanligt spiller med håndbremsen trukket. Ernesto Valverde ved udmærket, at det bliver noget nær umuligt på Anfield, hvis Liverpool får mere end et enkelt udebanemål.

Lionel Messi og Sergio Busquets startede begge på bænken i weekendens 1-0-sejr over Levante, men førstnævnte sikrede Barcelona mesterskabet efter sin indskiftning. Begge spillere er selvsagt tilbage i startopstillingen, hvor Arturo Vidal og Philippe Coutinho sandsynligvis glider ud. 

Barcelona går ind til onsdagens kamp uden nederlag i de seneste 22 kampe. Klubbens seneste nederlag var således i januar. Det er også meget svært at se Barcelona tabe på hjemmebane - man skal således seks år tilbage for at finde spaniernes seneste hjemmebanenederlag i Champions League. 

Barcelona er to gange tidligere blevet slået i semifinalen af engelske klubber - mod Manchester United i 2008 og mod Chelsea i 2012.

Liverpool
Efter et rekordhøjt antal point i Premier League ser det ud til, at Liverpool alligevel må nøjes med andenpladsen i Premier League i denne sæson - selvom Manchester City selvfølgelig stadig kan nå at snuble i de sidste to runder.

En imponerende sæson kan således ende uden sølvtøj for Jürgen Klopps tropper, medmindre englænderne finder en måde at stoppe Lionel Messi på. 

Hvis der er ét hold, der har en chance for at slå Barcelona, bør det dog være Liverpool. Det er ikke svært at se for sig, at spillere som Sadio Mané og Mohamed Salah kan gøre livet surt for Barcelonas bagkæde. 

Der var på et tidspunkt en smule tvivl om, hvor højt Liverpool ville prioritere Europa i denne sæson, men 3-1-udesejren over Bayern München og den samlede 6-1-sejr over Porto har vist, at Merseyside-klubben går benhårdt efter at vinde turneringen.

Liverpool går ind til onsdagens opgør med en 5-0-sejr mod Huddersfield i baggagen, hvor Mané og Salah begge blev dobbelte målscorere. Liverpool har ikke tabt i de seneste 19 kampe, hvoraf 14 er blevet vundet. Klubbens seneste nederlag var i januar.  

Barcelona vil muligvis gå lidt mere varsomt til værks end sædvanligt, men Valverdes tropper går næppe fuldstændig på kompromis med klubbens boldbesiddende tilgang, og det vil give Liverpool kontrachancer på Camp Nou. Her bliver det fuldstændigt afgørende, at Liverpool er kliniske på de få chancer, de kommer til at få.

Klopps eneste skadesbekymring er Roberto Firmino. Angriberen missede kampen mod Huddersfield, men forventes klar til onsdagens brag.

Karantæner:
Barcelona: Ingen.
Liverpool: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitic, Busquets, Arthur - Messi, Suárez, Dembélé

Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané

Profilen:
Det vil altid være en gigantisk udfordring at stoppe Lionel Messi på Camp Nou, men Liverpool-tilhængerne kan glæde sig over, at de i Virgil van Dijk har verdens vel nok bedste forsvarsspiller. Hollænderen har én gang tidligere spillet mod Barcelona på Camp Nou - og det gik ikke særligt godt.  

Vidste du, at...:
Den seneste gang, de to hold mødtes, var i 1/8-finalen af Champions League i sæsonen 2006/2007. Her vandt Liverpool det første opgør på Camp Nou efter scoringer af Craig Bellamy og John Arne Riise. Barcelona vandt returkampen på Anfield med 1-0, men røg ud på reglen om udebanemål. Liverpool tabte senere finalen mod Milan.

Dom:
Det lykkes næppe for Liverpool at stoppe Lionel Messi, men omvendt har Barcelona til tider vist defensive svagheder, og mod Liverpools angribere vil det blive straffet. Buddet herfra lyder på 2-2.

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...