• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Barcelona - Lyon

Kan Lyon levere en overraskelse i stil med Manchester United og Ajax? Franskmændene er på en svær mission på Camp Nou, men har en lille fordel, fordi man lykkedes med at holde Barcelona fra scoringer på udebane i den første kamp.

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Onsdag klokken 21.00
Spillested: Camp Nou
Dommer: Szymon Marciniak
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Barcelona
Mens alt er gået galt for ærkerivalerne fra Real Madrid i denne sæson, så lever Barcelonas drøm om en treble stadigvæk. Med 11 kampe tilbage i La Liga har katalanerne således et forspring på syv point ned til Atlético Madrid, og Barcelona har også kvalificeret sig til pokalfinalen, hvor de i slutningen af maj møder Valencia.

Og også i Champions League ser det ganske fornufigt ud, selvom Barcelona lidt skuffende måtte nøjes med 0-0 ude mod Lyon i den første 1/8-finale. Spanierne sad ellers på spillet, og havde masser af afslutninger, men ind ville bolden ikke. Det hjalp heller ikke, at Luis Suárez havde en dårlig dag på kontoret. Selvom 1/8-finalerne allerede har budt på store overraskelser, så tegner det ikke til, at Barcelona skal komme i problemer hjemme mod Lyon, når man tager spaniernes nuværende form i betragtning.

Således er det ikke mere end et par uger siden, at Barcelona inden for tre dage vandt to gange over Real Madrid på Bernabéu, endda uden at indkassere et mål. Barcelona ligner nu den oplagte favorit til at vinde Champions League i denne sæson - ikke mindst fordi Lionel Messi er førende, hvad angår antallet af mål (34) og assists (19) i Europas store ligaer i denne sæson.

I weekenden slog Barcelona planmæssigt Rayo Vallecano med 3-1 hjemme på Camp Nou, i en kamp hvor Piqué, Messi og Suárez stod for scoringerne. Rakitic og Dembélé startede på bænken i den kamp, men de to herrer forventes at være tilbage i startopstillingen mod Lyon, på bekostning af Coutinho og Vidal. 

Lyon
Franskmændene fortjener kredit for at holde spændingen i live frem til onsdagens returkamp, efter at det i Frankrig lykkedes at holde Barcelona fra at score det vigtige udebanemål. Hvis Lyon formår at score det første mål på Camp Nou, så kan 1/8-finalen for alvor udvikle sig interessant.

Selvom det lykkedes at spille 0-0 i den første kamp, så er det faktisk især i defensiven, at Lyon har vist svagheder i denne sæson. 11 mål indkasserede man i efterårets gruppespil, og i den hjemlige liga har Lyon lukket 33 mål ind på 28 kampe. 

Lyon kæmper i Ligue 1 for at fastholde tredjepladsen, men i weekenden smed man på skuffende vis en 2-0-føring mod Strasbourg. Moussa Dembélé havde ellers sendt Lyon på vinderkurs med to scoringer, men i anden halvleg scorede Strasbourg to gange på to minutter.

Gæsterne kan dog glæde sig over, at de til returopgøret igen har deres anfører til rådighed. Nabil Fekir sad således ude med karantæne i det første opgør.

Karantæner:
Barcelona: Ingen.
Lyon: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Busquets, Rakitic, Arthur - Messi, Suárez, Dembélé

Lyon (4-3-3): Lopes - Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy - Ndombele, Aouar, Tousart - Fekir, Dembélé, Depay

Profilen:
22-årige Tanguy Ndombele spiller muligvis på sin kommende hjemmebane onsdag aften. Den unge midtbanespiller er således blevet rygtet til en lang række storklubber, og Barcelona nævnes som en af de store favoritter til at hente den unge franskmand, der har spillet 37 kampe for Lyon i denne sæson.

Vidste du, at...:
I disse år er det Paris Saint-Germain, der sidder tungt på magten i fransk fodbold, men hovedstadsklubben er faktisk aldrig nået længere end en kvartfinale i Champions League. Det har Lyon til gengæld - tilbage i 2009/10-sæsonen slog Lyon først Real Madrid og derefter Bordeaux ud, inden Bayern München blev endestationen i semifinalen.

Dom:
Barcelona bør ikke komme i problemer hjemme mod Lyon, når man ser på spaniernes aktuelle form. Vi gætter derfor på en 3-1-sejr til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...