• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Bayern München - Liverpool

Bayern München har vundet deres seneste fem ligakampe, og i weekenden hentede sydtyskerne en knusende 6-0-sejr over Wolfsburg. Samtidig har Liverpool smidt mange point i Premier League på det seneste, og derudover har englænderne vist bekymrende form på udebane i Europa i denne sæson. Der er således lagt op til lidt af en gyser i München onsdag aften.

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Onsdag klokken 21.00
Sted: Allianz Arena
Dommer: Daniele Orsato
På TV: 3+

Holdnyt: 
Bayern München
Undervejs i sæsonen har det ikke set godt ud for Bayern München, der i sommer hyrede Niko Kovac som afløser for Jupp Heynckes. Sydtyskerne var på et tidspunkt hele ni point efter Dortmund i Bundesliga-tabellen, og dermed tegnede intet på, at Bayern München skulle vinde deres syvende mesterskab i træk. 

Læs også: Optakt: Barcelona - Lyon

Men i den seneste tid er tingene vendt for den tyske storklub, der efter weekendens spillerunde er tilbage på førstepladsen i Bundesligaen for første gang siden begyndelsen af sæsonen. Hele 6-0 blev Wolfsburg besejret med, og dermed fører Bayern München over Dortmund, takket være en bedre målscore. 

På trods af alle problemerne og kontroverserne i denne sæson står Bayern München således stadig med muligheden for at vinde alle tre turneringer, som de spiller med om i denne sæson. Holdet er således også klar til kvartfinalen i den hjemlige pokalturnering.

Og i Champions League overraskede Bayern München ved at holde Liverpool fra scoringer i den første 1/8-finale på Anfield. Niko Kovacs tropper leverede en disciplineret defensiv indsats mod Jürgen Klopps mandskab. Det må dog også siges, at det ofte viser sig at blive et problem, når man ikke får scoret på udebane. Hjemme på Allianz Arena må Bayern München således angribe med mådehold, velvidende at et mål til Liverpool vil besværliggøre arbejdet betragteligt. Bayern München kan dog glæde sig over deres gode statistik mod engelske hold på hjemmebane, hvor tyskerne har vundet deres seneste fire kampe. 

Robert Lewandowski plejer desuden at være en mand, der er på pletten, når Bayern München spiller hjemmekampe i Champions League - den polske angriber har således scoret 23 mål i sine seneste 22 Champions League-kampe på Allianz Arena.

Bayern Münchens form må desuden siges at være bedre end Liverpools. Tyskerne har vundet 11 ud af deres seneste 13 kampe, og har desuden vundet deres seneste fem ligakampe. 

Niko Kovac må klare sig uden de karantæneramte Thomas Müller og Joshua Kimmich. Desuden sidder Arjen Robben ude med en skade. Müller erstattes sandsynligvis af Franck Ribery, der kom ind fra bænken og lavede tre assists mod Wolfsburg i weekenden.

Liverpool
Mens Bayern Münchens formkurve har været opadgående i de seneste måneder, så er Liverpools gået den anden vej. Holdet har således spillet 0-0 i deres seneste to udekampe i Premier League, mod Everton og Manchester United. Faktisk har Jürgen Klopps mandskab kun formået at hente tre sejre i deres seneste syv ligakampe. 

Samtidig må det forud for returkampen i München bekymre den tyske træner, at Liverpool har tabt holdets seneste fire udekampe i Champions League. I efterårets gruppespil blev det således til nederlag mod både Napoli, PSG og Røde Stjerne. Derudover har der været en del spekulationer om, at Liverpool prioriterer Premier League højere end Champions League i denne sæson. Merseyside-klubben har en unik mulighed for at blive mestre for første gang siden 1990. Senest har Mohamed Salah erkendt, at klubbens største drøm er at vinde den hjemlige liga.

Med de seneste ugers pointtab er Liverpool gledet ned på andenpladsen i Premier League-tabellen, som Manchester City nu fører med et enkelt point. Liverpool gjorde dog deres arbejde i weekendens kamp mod Burnley, hvor Roberto Firmino og Sadio Mané med to scoringer hver især var med til at sikre en 4-2-sejr. 

James Milner missede Burnley-kampen med en muskelskade, men både han og Trent Alexander-Arnold - som også udgik - forventes klar til opgøret i München. Derudover kan Jürgen Klopp glæde sig over, at Virgil van Dijk er tilbage, efter at hollænderen sad ude med karantæne i det første opgør.

Karantæner:
Bayern München: Thomas Müller, Joshua Kimmich.
Liverpool: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Bayern München (4-2-3-1): Neuer - Rafinha, Süle, Hummels, Alaba - Thiago, Martinez - Gnabry, Rodriguez, Ribery - Lewandowski

Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Fabinho, Henderson - Salah, Firmino, Mané

Profilen:
Franck Ribery er ikke længere fast starter for Bayern München, men den 35-årige franskmand viste i weekenden sit værd, da han blev skiftet ind i anden halvleg og leverede tre assists. Ribery er med stor sandsynlighed igang med sin sidste sæson i Bayern München, men med Thomas Müllers karantæne tegner det til, at Ribery får en plads i startopstillingen.

Vidste du, at...
Den seneste gang, Liverpool gik fra banen i en udekamp i Champions League uden at have tabt, var mod Manchester City den 10. april 2018. Her hentede Klopps hold en 2-1-sejr på mål af Mohamed Salah og Roberto Firmino.

Dom:
Bayern München er klart det mest formstærke af de to mandskaber, og Liverpool ser ud til at have tabt pusten en smule i en hård sæson, hvor de kæmper om mesterskabet med Manchester City. Derudover har Liverpools resultater på udebane i Europa været skuffende i denne sæson. Vi tror således på en 2-1-sejr til Bayern München.

Tidligere indbyrdes kampe, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...