• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League gram

Optakt: Benfica - Ajax

Foto: Getty Images

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for danskeren til at få åbnet kontoen.

Af gram

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag kl. 21.00
Spillested: Estádio da Luz
Dommer: Gianluca Rocchi
På TV: TV3 MAX

Holdnyt:
Benfica

Portugiserne leverede en god indsats i Amsterdam for to uger siden, og måtte lide en hård skæbne, da Ajax scorede kampens eneste mål i overtiden. Benfica har nu kniven for struben inden onsdagens kamp i Lissabon, hvor hjemmeholdet har hårdt brug for en sejr. Ajax og Bayern München står efter tre runder nemlig begge med syv point, mens Benfica stadig kun har fået tre point ind på kontoen.

Med 2-0-nederlaget hjemme mod Bayern München i første runde og 3-2-sejren ude over AEK Athen i anden runde var Benfica egentligt kommet acceptabelt fra start, men nederlaget i Amsterdam tegner til at blive dyrt. Portugiserne er pisket til at vinde, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at nå ottendedelsfinalerne.

I den hjemlige liga ligger Benfica helt nede på femtepladsen efter det forsmædelige 3-1-hjemmebanenederlag mod Moreirense i fredags. 

Pizzi har været holdets farligste mand i denne sæson med fire kasser. Derudover skal Ajax-forsvaret især holde øje med kantspilleren Salvio, der tidligere har optrådt for Atletico Madrid.

Forsvarsspilleren Christian Lema bliver ikke klar til Ajax-kampen, mens Haris Seferovic stadig er tvivlsom. 

Ajax
Hollænderne har fået en flyvende start på gruppespillet med syv point efter tre runder. Ajax har skrabet så mange point sammen, at de med en sejr i Lissabon kan sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Det må siges, at være over al forventing, hvis Erik ten Hags tropper allerede efter fire runder kan sikre sig avancementet, og det bliver da også svært at hente tre point på Estádio da Luz.

Benfica har godt nok tabt deres seneste fem hjemmekampe i Champions League, hvilket ikke vidner om en skræmmende hjemmebaneform. Men omvendt var Ajax ikke nødvendigvis det bedste hold på banen, da de slog portugiserne med 1-0 for to uger siden. Benfica havde chancerne til selv at tage sejren i det opgør, men endte altså i stedet med at rejse tomhændede hjem. Dermed fortsatte Ajax de imponerende resultater efter 1-1-kampen mod Bayern München og 3-0-sejren over AEK Athen.

I Æresdivisionen ligger Ajax på andenpladsen, fem point efter PSV Eindhoven. Kasper Dolberg er kommet tilbage efter sin skade, og har ramt netmaskerne fire gange i ligaen. I forrige runde satte Ajax rivalerne fra Feyenoord på plads med en 3-0-sejr på hjemmebane. Og i weekendens kamp blev Willem II sendt hjem med et 2-0-nederlag. Kasper Dolberg scorede med et flot spark kampens første mål.

Ajax-træner Erik ten Hag må undvære Joel Veltman, der sidder ude resten af året med en skade.

Karantæner:
Benfica:
Ingen.
Ajax: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Benfica (4-3-3): 
Vlachodimos - Almeida, Dias, Jardel, Grimaldo - Pizzi, Fejsa, Fernandes - Salvio, Jonas, Silva 

Ajax (4-3-3): Onana - Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico - van de Beek, Schöne, de Jong - Ziyech, Dolberg, Tadic

Profilen:
Kasper Dolberg gik skadet ind til 2018/19-sæsonen, men er kommet stærkt igang efter sin tilbagevenden. Således har den unge dansker scoret fire mål i Ajax' seneste fem ligakampe. 

Vidste du, at...:
Inden 3-2-sejren over AEK Athen i 2. runde af denne sæsons gruppespil havde Benfica tabt samtlige af deres seneste otte Champions League-kampe. Portugiserne røg i 2016/17-sæsonen ud til Dortmund i ottendedelsfinalen med samlet 4-1, og tabte i 2017/18-sæsonen samtlige seks kampe i gruppespillet mod Manchester United, FC Basel og CSKA Moskva.

Dom:
Der er igen lagt op til et meget jævnbyrdigt opgør mellem to hold, der ikke ligger langt fra hinanden i styrkeforskel. Portugiserne kommer sandsynligvis til at have overtaget på hjemmebane, men deres hjemmebanestatistik er heller ikke decideret skræmmende, og som Ajax har spillet hidtil i sæsonen vil det være oplagt at tro på, at hollænderne kan rejse hjem med et enkelt point i baggagen, hvilket vil betyde, at de står med det ene ben i ottendedelsfinalerne. Vi tror på, at kampen ender 1-1.

Tidligere indbyrdes opgør, form og gruppestilling:

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.