• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Juventus - Ajax

Kan Ajax overraske endnu engang, eller bliver Juventus endestationen for hollænderne?

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Tirsdag kl. 21.00
Sted: Allianz Stadium
Dommer: Clément Turpin
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Juventus
Italienerne fik kamp til stregen mod Ajax i sidste uge, men et fremragende hovedstødsmål af Cristiano Ronaldo sikrede Juventus et fornuftigt udgangspunkt inden tirsdagens returkamp i Torino. Portugiseren har for alvor vist sit værd i de seneste europæiske kampe for det italienske storhold.

Alt andet end en semifinaleplads vil være en fiasko for Juventus, der nåede finalen i både 2015 og 2017. Med købet af Ronaldo er ambitonen, at pokalen med de store ører endelig skal løftes.

Derfor opstillede Massimiliano Allegri også op med noget nær et regulært B-hold, da Juventus i weekenden havde mulighed for at blive italienske mestre med en sejr over SPAL. Torino-klubben tabte dog med 2-1, og dermed måtte mesterskabsfesten udskydes. 

Paulo Dybala spillede hele kampen, hvilket tyder på, at argentineren må tage til takke med en plads på bænken mod Ajax.

Ajax har flere spillere, der kan komme til at gøre ondt på Juventus tirsdag aften, men italienerne har stor europæisk rutine, og 3-0-sejren hjemme over Atlético Madrid i 1/8-finalen må også give selvtillid forud for tirsdagens kamp.

Giorgio Chiellini, Douglas Costa og Emre Can er alle tvivlsomme for Juventus.

Ajax
Hollænderne har været flyvende i Champions League i denne sæson, og spørgsmålet er, om Ajax kan levere endnu en overraskelse i Torino.

Amsterdam-klubben tog i hvert fald kampen op mod det italienske storhold i sidste uge, og kom tilbage i kampen på et flot mål af David Neres.

Ajax-spillerne har således vist et utroligt gåpåmod i Europa i denne sæson, men spørgsmålet er, om holdets manglende rutine kan blive afgørende i Torino.

Ajax går ind til kampen med selvtilliden i orden efter en 6-2-sejr over Excelsior i weekenden. Veteranen Klaas-Jan Huntelaar lavede hattrick i det opgør, mens Kasper Dolberg blev noteret for en enkelt scoring. Begge spillere forventes dog at starte på bænken mod Juventus. 

Venstrebacken Nicolas Tagliafico har karantæne, og derfor tyder det på, at højrebacken Noussair Mazraoui rykker over i venstre side, mens Joël Veltman spiller på højreback.

Karantæner:
Juventus: Ingen.
Ajax: Nicolas Tagliafico.

Bud på startopstillinger:
Juventus (4-3-3): Szczesny - Cancelo, Bonucci, Rugani, Sandro - Bentancur, Pjanic, Matuidi - Bernardeschi, Mandzukic, Ronaldo

Ajax (4-3-3): Onana - Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui - de Jong, Schöne, van de Beek -  Ziyech, Tadic, Neres

Profilen:
Det er navne som De Ligt og de Jong, der har trukket flest overskrifter i Ajax i denne sæson, men kantspilleren David Neres har også gang i en stærk sæson. Den 22-årige David Neres fik for nylig debut for det brasilianske landshold, og i sidste uge leverede han et fremragende solomål mod Juventus.

Vidste du, at...:
Den seneste gang, de to hold mødtes i Torino, var i Champions League-gruppespillet i 2004. Her vandt italienerne med 1-0 på et mål af Marcelo Zalayeta.

Dom:
Ajax har overrasket flere gange i Champions League i denne sæson, så man skal absolut ikke dømme hollænderne ude på forhånd. Men Cristiano Ronaldo har bare en hang til at afgøre sagerne for sit hold i den her slags kampe. Buddet herfra lyder således på en 2-1-sejr til Juventus.

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...