• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Juventus - Atlético Madrid

Juventus blev udråbt til at være en af de helt store Champions League-favoritter efter sommerens køb af Cristiano Ronaldo, men nu kræver det et svært comeback, hvis ikke det italienske storhold skal ryge ud allerede i 1/8-finalerne.

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Tirsdag klokken 21.00
Spillested: Allianz Stadium
Dommer: Bjorn Kuipers
På TV: 3+

Holdnyt:
Juventus
Der var ikke mange, der havde regnet med, at Juventus skulle rejse hjem fra Madrid med et 2-0-nederlag i baggagen, men det kunne være endt meget værre for italienerne på en aften, hvor hjemmeholdet var klart bedst. Massimiliano Allegris tilgang var meget konservativ, og det var tydeligt, at gæsterne var kommet til Madrid for at hente et 0-0-resultat.

Læs også: Optakt: Manchester City - Schalke 04

Juventus spillede fantasiløst og defensivt, hvilket må siges at være lidt en skam, når man har spillere som Cristiano Ronaldo og Paulo Dybala på holdet. Det blev da også straffet til sidst, hvor Atlético Madrid fik scoret to mål efter dødboldssituationer. 

Det er muligt, at Juventus er løbet ind i det samme problem, som et hold som Paris Saint-Germain tilsyneladende har. Nemlig at den manglende modstand i den hjemlige liga kan blive en ulempe, når man løber ind i mere kapable modstandere i Champions League. I hvert fald er der absolut ingen tvivl om, at Juventus løber med mesterskabet igen i denne sæson - Torino-klubben har således et forspring på hele 18 point ned til Napoli med 11 kampe tilbage at spille.

Allegri må klare sig uden den karantæneramte venstreback, Alex Sandro. I fredagens 4-1-sejr over Udinese blev spillere som Cristiano Ronaldo og Giorgio Chiellini hvilet, men de to profiler er utvivlsomt tilbage i startopstillingen til tirsdagens altafgørende kamp.

Atlético Madrid
Siden hjemmebanenederlaget til Real Madrid i begyndelsen af februar har Diego Simeones tropper vundet deres seneste fire ligakampe uden at lukke mål ind. Holdet er således tilbage på andenpladsen i La Liga, hvor holdet er syv point efter Barcelona, men fem point foran Real Madrid.

Atlético Madrid blev anset som det undertippede hold efter lodtrækningen til 1/8-finalerne, men Simeones mandskab leverede en mandfolkepræstation i hjemmekampen mod Juventus. 2-0 er et fabelagtigt resultat forud for kampen i Torino. Atlético Madrid kan nu stille sig tilbage og forsvare, hvilket må siges at være holdets spidskompetence. Og med en enkelt scoring kan spanierne stort set fjerne al spændingen i opgøret. 

Simeone må klare sig uden de karantæneramte Diego Costa og Thomas Partey, hvilket sandsynligvis betyder startpladser til Alvaro Morata og Thomas Lemar. I forsvaret er Diego Godín tvivlsom - hvis kaptajnen ikke bliver klar, bliver han sandsynlig erstattet af Stefan Savic.

Karantæner:
Juventus: Alex Sandro
Atlético Madrid: Thomas Partey, Diego Costa

Bud på startopstillinger:
Juventus (4-3-3): Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Di Sciglio - Bentancur, Pjanic, Matuidi - Dybala, Mandzukic, Ronaldo

Atlético Madrid (4-4-2): Oblak - Juanfran, Godín, Gimenez, Luis - Koke, Rodri, Saul, Lemar - Griezmann, Morata

Profilen:
Diego Godin er muligvis igang med sin sidste sæson i Atlético Madrid, der ikke vil opfylde hans krav til løn og kontraktlængde. Uruguayaneren har været med til at tabe to Champions League-finaler med madrilenerne, men kan i denne sæson slutte sin tid i klubben af med den helt store triumf. Denne sæsons Champions League-finale spilles nemlig på Atlético Madrids hjemmebane, Wanda Metropolitano. Godín var en af de bedste spillere i den første kamp mod Juventus, og det var da også netop den rutinerede forsvarsspiller, der fik sendt 2-0-målet i netmaskerne. 

Vidste du, at...:
I de seneste fem sæsoner har de to hold tilsammen nået fire Champions League-finaler uden at vinde en eneste af dem. Juventus tabte i 2015 (mod Barcelona) og 2017 (mod Real Madrid, mens Atlético Madrid tabte i 2014 og 2016 (begge gange mod Real Madrid).

Dom:
Atlético Madrid er kendt som et hold med en jerndefensiv. Holdet har kun lukket 17 mål ind i 27 ligakampe i denne sæson. Med resultatet fra den første kamp er Juventus tvunget til at satse undervejs, og det kan komme til at koste. Vi tror derfor på 1-1. 

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...