• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Liverpool - Barcelona

Foto: Getty Images

Det er lidt af et bjerg, som Jürgen Klopps tropper skal bestige tirsdag aften på Anfield. Hjemmeholdet skal score tre gange, og skal samtidig holde Messi og Suárez fra scoringer. Liverpool mangler tilmed de skadede Mohamed Salah og Roberto Firmino, så det er svært at se, hvordan Liverpool skal komme sejrrigt ud af tirsdagens dyst.

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Tirsdag klokken 21.00
Sted: Anfield
Dommer: Cuneyt Cakir
På TV: 3+

Holdnyt:
Liverpool
Jürgen Klopps tropper risikerer at slutte sæsonen med en flad fornemmelse. Således ser det lige nu ud til, at Manchester City snupper Premier League-titlen, mens Barcelona bliver endestationen for Merseyside-klubben i Champions League.

Liverpool har ellers hentet utrolige 94 point i ligaen - men det er altså ikke nok, medmindre City dummer sig mod Brighton på søndag.

Og forud for tirsdagens returkamp mod Barcelona på Anfield ser det noget nær umuligt ud for hjemmeholdet, der tabte den første kamp med 3-0. Samtidig ligger det fast, at Mohamed Salah og Roberto Firmino begge misser opgøret med skader. 

Englænderne leverede en fornuftig indsats på Camp Nou, hvor de i perioder pressede spanierne godt. Til gengæld lykkedes det ikke at omsætte chancerne til mål, og det kostede i sidste ende, da Lionel Messi begyndte at trylle.

Med skaderne til Salah og Firmino ser det ud til, at Divock Origi og Xherdan Shaqiri får chancen fra start mod Barcelona. Jürgen Klopp må også undvære den skadede Naby Keïta, hvilket giver Jordan Henderson en chance fra start.

Barcelona
Ernesto Valverdes har sat kursen mod en helt igennem perfekt sæson.

Det spanske mesterskab blev sikret i forrige weekend, og med 3-0-sejren over Liverpool er der lagt op til en Champions League-finale mod Ajax eller Tottenham i Madrid den 1. juni. Ugen inden venter Copa del Rey-finalen mod Daniel Wass og Valencia.

Det er næppe en overdrivelse at sige, at katalanernes sæson sandsynligvis ikke havde udviklet sig så fabelagtigt, hvis det ikke havde været for Lionel Messi.

Argentineren har - selv for sine egne tårnhøje standarder - haft en genial sæson, hvor han har bidraget med 48 mål og 22 assists i 46 kampe. Senest sænkede Messi Liverpool i sidste uge, da han med to mål mere eller mindre lukkede al spændingen ud af tirsdagens returopgør. Især frisparksmålet til 3-0 var sublimt.

Ernesto Valverde må klare sig uden den skadede Ousmane Dembélé, og det betyder, at Philippe Coutinho med al sandsynlighed får chancen fra start på sin gamle hjemmebane. Derudover er spørgsmålet, om der er genvalg på midtbanen til Arturo Vidal, der leverede en stærk indsats i det første opgør. Alternativt kan der være spilletid til brasilianske Arthur.

Karantæner:
Liverpool: Ingen.
Barcelona: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, van Dijk, Matip, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Shaqiri, Mané, Origi

Barcelona (4-3-3): ter Stegen - Semedo, Lenglet, Piqué, Alba - Vidal, Busquets, Rakitic - Messi, Suárez, Coutinho

Profilen:
Luis Suárez vender tilbage til Anfield, hvor han henrykkede Liverpool-tilhængerne mellem 2011 og 2014. Uruguyaneren har haft det svært i Champions League i denne sæson, hvor han indtil i sidste uge ikke havde formået at komme på måltavlen. Angriberen fandt dog det helt rigtige tidspunkt at ende måltørken, da han i første halvleg rykkede fra Virgil van Dijk og prikkede et indlæg fra Jordi Alba i nettet til 1-0.

Vidste du, at...
Messi har én gang tidligere besøgt Anfield - i Champions League-1/8-finalen i 2007, hvor katalanerne vandt 1-0 efter at have tabt 2-1 hjemme. Det betød et exit på grund af reglen om udebanemål. Det ser ud til, at tirsdagens besøg bliver mere glædeligt for argentineren.

Dom:
Det er svært at se, at Liverpool skal have en chance uden Salah og Firmino. Buddet herfra er, at Barcelona får scoret det ene mål, der dræber spændingen. 2-1 til Liverpool.

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...