• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League gram

Optakt: Manchester City - Lyon

Foto: Getty Images

Pep Guardiola står med en gylden mulighed for at nå sin første Champions League-semifinale i fire år, når Manchester Lyon møder Lyon i Lissabon.

Af gram

Tid: Lørdag klokken 21.00
Sted: Estadio Jose Alvalade, Lissabon
TV: 3+

Holdnyt:
Manchester City
Pep Guardiolas mandskab har haft en svær sæson i Premier League, hvor man sluttede langt efter Liverpool, og de detroniserede mestre blev også elimineret fra FA Cup'en af Arsenal. Til gengæld så det overbevisende ud, da City i sidste uge sendte Real Madrid ud af Champions League efter en 2-1-sejr på Etihad Stadium.

Manchester City må klare sig uden den skadesramte Sergio Agüero, og dermed bliver der genvalg til Gabriel Jesus, der blev matchvinder mod Real Madrid. 

Guardiolas mandskab tabte i sidste sæson på hjemmebane til Lyon i Champions League, men må forventes at snuppe sejren i Lissabon. City har dog tidligere vist gummiben i Europa, hvor man er blevet slået ud af undertippede hold som Monaco og Tottenham. 

Lyon
Lyon sluttede på syvendepladsen i den forgangne Ligue 1-sæson, men franskmændene formåede at levere overraskelsen mod Juventus, hvor man gik videre på reglen om udebanemål. Og det var ikke ufortjent, at Lyon snuppede kvartfinalepladsen. 

Joachim Andersen startede på bænken mod Juventus, og det forventes ikke, at danskeren starter inde mod Manchester City.

Forventede startopstillinger:
Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Foden, Jesus, Sterling

Lyon (3-5-2): Lopes - Denayer, Marcelo, Marcal - Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet - Dembele, Depay

Bud på resultat:
Lyons sejr over Juventus var imponerende, men Torino-klubben er inde i en svær periode. Guardiolas mandskab så til gengæld stærke ud mod Real Madrid, og bør tage semifinalepladsen. Buddet herfra lyder på en 2-0-sejr til Manchester City.

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med spotpris til clbold.dk og Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...