• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Manchester United - Barcelona

Det ser på forhånd ud til, at hjemmeholdet kommer til at have bolden meget lidt, når de spanske mestre fra Barcelona onsdag aften gæster Old Trafford i den første af to Champions League-kvartfinaler mellem de to traditionsklubber. Umiddelbart er det således svært at se, hvordan englænderne skal kunne hamle op med Messi og Suárez.

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Onsdag klokken 21.00
Spillested: Old Trafford
Dommer: Gianluca Rocchi
På TV: 3+

Holdnyt:
Manchester United
De røde djævle er tilbage i kvartfinalen i Champions League for første gang siden 2014, men Ole Gunnar Solskjærs mandskab kunne ikke have trukket en sværere modstander. 

Den samlede sejr over Paris Saint-Germain i 1/8-finalen gav associationer til det Manchester United-hold, som nordmanden selv var en del af for 20 år siden. United var ganske vist udspillet mod franskmændene, men de troede på sejren, og assisteret af en god portion held lykkedes det på en eller anden måde at sende pariserne ud.

Den sejr er Ole Gunnar Solskjærs største bedrift indtil videre som Manchester United-cheftræner. Nordmanden er for nylig blevet fastansat efter sine imponerende resultater som midlertidig cheftræner, men på det seneste er det begyndt at gå lidt skævt for nordmanden. Et cup-nederlag til Wolverhampton og to nederlag i ligaen - til Arsenal og Wolverhampton - har gjort, at sæsonen alligevel kan ende yderst skuffende. Hvis Manchester United slutter sæsonen uden trofæer og uden for top fire i ligaen, så er der ikke meget at glæde sig over for klubbens fans. 

Barcelona ligner en uoverkommelig modstander for Manchester United, men englænderne har trods alt slået klubber som Juventus og Paris Saint-Germain på udebane i denne sæson. I aftenens kamp må det forventes, at hjemmeholdet kommer til at stå dybt og forsvare i store dele af kampen. Uniteds chancer bliver sandsynligvis på dødbolde og kontrastød.

Og derfor krydser Ole Gunnar Solskjær utvivlsomt fingre for, at Marcus Rashford når at blive helt klar. Den unge angriber missede Uniteds seneste kamp mod Wolverhampton. Det samme gjorde Nemanja Matic og Ander Herrera. Begge er tvivlsomme, men serberen forventes at blive klar. Overordnet set har hjemmeholdet dog en klar fordel i forhold til gæsterne, idet holdet har haft otte dage til at lade batterierne op til aftenens kamp, mens Barcelona i weekenden var ude i en udmattende topkamp mod Atlético Madrid.

Barcelona
Spanierne er store favoritter til at snuppe pladsen i semifinalen, men Ernesto Valverde har efter Uniteds sejr over Paris Saint-Germain utvivlsomt noteret sig, at englænderne er et hold, der har evnen til at vinde, selvom de er blevet udspillet.

I Barcelona har man en fornemmelse af, at man ikke har vundet nok Champions League-trofæer i dette årti - én triumf er det således blevet til i de seneste syv sæsoner. Med Real Madrids kollaps i denne sæson er vejen nu banet for Barcelona, der er godt på vej mod the treble.

I weekenden blev den spanske liga således mere eller mindre afgjort, da Barcelona slog Atlético Madrid med 2-0. Scoringerne fra Luis Suárez og Lionel Messi faldt begge i de sidste fem-seks minutter af kampen. Katalanerne har nu 11 point ned til Diego Simeones tropper, med syv runder tilbage. I den spanske pokalturnering er Barcelona klar til finalen mod Valencia.

Barcelona går ind til aftenens kamp uden at have tabt i de seneste 16 kampe. I Champions League blev franske Lyon i 1/8-finalen ekspederet ud med en 5-1-sejr på hjemmebane efter 0-0 i Frankrig. 

Lionel Messi og Luis Suárez har tilsammen scoret 66 mål i denne sæson, og det er svært at se, hvem der skal stoppe katalanerne i denne sæson. De seneste tre gange, Barcelona har spillet en Champions League-kvartfinale på udebane, er det dog endt med nederlag. Messi og kompagni skal i aften vise, at de er færdige med at træde i spinaten, når det endelig gælder i Champions League-knockoutkampene. I sidste sæson tabte spanierne som bekendt kvartfinalen mod Roma i Rom med 3-0.

Ousmane Dembélé er tvivlsom, hvilket kan betyde en startplads for Philippe Coutinho.

Karantæner:
Manchester United: Ingen.
Barcelona: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Manchester United (4-3-3): Dea Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - McTominay, Matic, Pogba - Lingard, Lukaku, Rashford

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitic, Busquets, Arthur - Messi, Suárez, Coutinho

Profilen:
Ousmane Dembélé har siddet ude med en skade siden 1/8-finalen mod Lyon, og det er tvivlsomt, om franskmanden når at blive klar til aftenens kamp. Dermed er der sandsynligvis lagt op til en sjælden kamp fra start for Philippe Coutinho, der har haft en yderst skuffende sæson på Camp Nou. Spilleren, der har kostet en milliard kroner, er blevet rygtet til blandt andet Manchester United, men har udtalt, at han ser sin fremtid i Barcelona. Hvis Coutinho vil blive i den spanske storklub, vil aftenens kamp være en oplagt lejlighed til at overbevise Ernesto Valverde og tilhængerne.

Vidste du, at...:
Manchester United og Barcelona har mødt hinanden otte gange i Champions League. De seneste to gange var i finalerne i 2009 og 2011, hvor Barcelona vandt med 2-0 og 3-1. De to klubber mødtes også i semifinalerne i 2008, hvor englænderne gik videre til finalen med en samlet 1-0-sejr.

Dom:
Spiller for spiller er Manchester United et godt stykke efter Barcelona, og onsdagens kamp kunne godt komme til at minde om Uniteds første kamp mod PSG, hvor englænderne blev udspillet. Buddet herfra lyder på en 2-1-sejr til Barcelona.

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...