• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Paris Saint-Germain - Manchester United

Englænderne skal levere et legendarisk comeback, hvis de skal videre til kvartfinalerne. Solskjær må dog undvære en række profiler til kampen i Paris.

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Onsdag klokken 21.00
Spillested: Parc des Princes
Dommer: Damir Skomina
På TV: 3+

Holdnyt:
Paris Saint-Germain
Franskmændene måtte klare sig uden Neymar og Edinson Cavani det første opgør, men det viste sig at være ganske problematisk. PSG imponerede nemlig i kampen på Old Trafford, hvor holdet var en klasse over hjemmeholdet. Thomas Tuchels tropper vandt slaget på midtbanen, og oppe foran løb Kylian Mbappé gang på gang fra det engelske forsvar. 

Læs også: Solskjær i boligproblemer: Liverpool-stjerne har overtaget nordmandens hus

PSG må med sikkerhed undvære Neymar igen i returkampen, og det tegner heller ikke til, at Cavani bliver klar. Til gengæld er Kylian Mbappé igen klar til at drive gæk med United-forsvaret. Den 20-årige angriber scorede i weekenden begge mål i parisernes 2-1-sejr over Caen, og Mbappé er dermed oppe på 24 mål i 21 ligakampe i denne sæson. 

Manchester United
Det er et skadesplaget United-hold, der rejser til Frankrig for at levere overraskelsen. Udover karantænen til Paul Pogba må Ole Gunnar Solskjær klare sig uden de skadede Nemanja Matic, Ander Herrera, Jesse Lingard, Alexis Sanchez, Juan Mata og Anthony Martial. 

Det er således halvdelen af de faste startere, der sidder ude, og dermed ser det næsten umuligt ud for Solskjærs tropper, der i den første kamp måtte konstatere, at franskmændene var klart det bedste hold på banen.

Manchester United hentede i weekenden en 3-2-sejr over Southampton i en kamp, hvor Romelu Lukaku blev matchvinder med to mål. Belgieren kommer formentlig til at starte inde ved siden af Marcus Rashford i Paris, hvor englænderne skal score minimum to gange for at have en chance for avancement.

Karantæner:
Paris Saint-Germain: Ingen.
Manchester United: Paul Pogba.

Bud på startopstillinger:
Paris Saint-Germain (4-3-3): Buffon - Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat - Verratti, Marquinhos - Alves, Draxler, Di Maria - Mbappé

Manchester United (4-4-2): De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - McTominay, Fred, Pereira, Dalot - Lukaku, Rashford

Profilen:
Brasilianske Fred, der kostede 400 millioner kroner, kan sandsynligvis se frem til en startplads i Paris, nu hvor Pogba, Matic og Herrera sidder ude. Fred har kun fået tolv ligakampe siden skiftet fra Shakhtar Donetsk i sommer.

Vidste du, at...:
De seneste seks gange, en engelsk klub har mødt PSG i Paris, har de tabt. Den seneste gang, franskmændene tabte til en engelsk klub på hjemmebane, var mod Chelsea i 2004. 

Dom:
PSG var klart bedst i det første opgør, og United mangler halvdelen af holdets faste startere til returkampen. Vi tror således på en 2-0-sejr til franskmændene.

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...