• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Real Madrid - AFC Ajax

Efter to nederlag i træk til Barcelona har Real Madrid hårdt brug for lidt succes, når Ajax tirsdag aften besøger Bernabéu. Madrilenerne kan efter den seneste uges fiaskoer nu koncentrere sig fuldt ud om Champions League i resten af sæsonen.

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Tirsdag klokken 21.00.
Spillested: Santiago Bernabéu
Dommer: Felix Brych
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Real Madrid
Santiago Solaris tropper skal forsøge at rejse sig oven på en helt igennem træls uge, hvor holdet tabte to gange i træk til ærkerivalerne fra Barcelona. Holdet er ude af pokalturneringen, og mesterskabsdrømmen er også forduftet. 

Læs også: Optakt: Dortmund - Tottenham

Dermed er der kun Champions League tilbage at fokusere på for Real Madrid. Holdet har tidligere triumferet i turneringen efter at have svage ud i store dele af sæsonen, men i denne sæson er det svært at se storklubben gå hele vejen. Profiler som Marcelo og Gareth Bale er røget helt ud af startopstillingen efter skuffende præstationer. Den unge Vinicius har imponeret efter årsskiftet, men brasilianeren er meget langt fra at være en Cristiano Ronaldo-erstatning. Tre mål har teenageren leveret i denne sæson.

Det skal gå meget galt mod Ajax, hvis Real Madrid ikke formår at spille sig videre til kvartfinalerne, men alt tyder i øjeblikket på, at denne sæson ender skuffende for madrilenerne, der må klare sig uden den karantæneramte Sergio Ramos i tirsdagens opgør.

Ajax
Hollænderne leverede en flot præstation mod Real Madrid i Amsterdam, men indsatsen blev ikke belønnet, for spanierne kunne rejse hjem med en 2-1-sejr. Dermed skal Ajax levere et mindre mirakel på Bernabéu, hvis kvartfinalepladsen skal i hus.

Ajax kommer dog til Madrid med selvtilliden i orden. I sidste uge spillede holdet sig i pokalfinalen, da Feyenoord blev slået med 3-0, og weekenden forinden blev ADO Den Haag slået med 5-1. Erik ten Hags tropper har scoret imponerende 82 mål i 23 ligakampe i denne sæson, men danskerklubben har stadig fem point op til PSV Eindhoven på førstepladsen.

Dusan Tadic forventes at starte på toppen for Ajax, hvilket betyder en plads på bænken for Kasper Dolberg og Klaas-Jan Huntelaar. Til gengæld starter Lasse Schöne med al sandsynlighed inde på Bernabéu, hvor hollænderne skal udnytte, at Sergio Ramos sidder ude med karantæne.

Karantæner:
Real Madrid: Sergio Ramos.
Ajax: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Real Madrid (4-3-3): Courtois - Carvajal, Varane, Nacho, Reguilon - Casemiro, Kroos, Modric - Vazquez, Benzema, Vinicius

Ajax (4-2-3-1): Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico - De Jong, Schöne - Neres, van de Beek, Ziyech - Tadic

Profilen:
Hakim Ziyech er muligvis i gang med sin sidste sæson som Ajax-spiller. Den 25-årige marokkaner har scoret 17 mål i 34 kampe for hollænderne i denne sæson, og det var også Ziyech, der scorede Ajax' mål i det første opgør mod Real Madrid. 

Vidste du, at...:
Lasse Schöne rundede i sidste uge 270 kampe for Ajax, da Amsterdam-klubben spillede sig i pokalfinalen med en 3-0-sejr over Feyenoord. Dermed blev danskeren den udlænding, der har optrådt flest gange nogensinde i Ajax-trøjen. En imponerende bedrift for den erfarne midtbanespiller.

Dom:
Madrilenerne er ramt på selvtilliden efter de to nederlag til Barcelona, og sæsonen kan krakelere fuldstændig, hvis holdet ryger ud af Champions League tirsdag. Det er dog svært at se Real Madrid formøble 2-1-føringen fra det første opgør i Amsterdam. Buddet herfra lyder på en 2-1-sejr til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...