• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Optakt: Røde Stjerne - FC København

FC København skal forsøge at overleve en serbisk heksekedel tirsdag aften, når holdet går på banen i Beograd.

Af tipsbladet.dk

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 20.45
Spillested: Stadion Rajko Mitic, Beograd
Dommer: Tiago Martins, Portugal
På TV: 3+
Hashtag: #rstfck #cldk

Holdnyt:
Røde Stjerne:

De serbiske mestre har ligesom FC København vundet alle ligakampe i denne sæson, men hvor Superligaen er fire runder gammel, har Røde Stjerne kun spillet to ligakampe. Men det har alt andet end lige været en god start for de forsvarende mestre.

Et kendetegn for Røde Stjerne er, at det er et markant bedre hjemmehold end udehold, og derfor får FC København det også meget vanskeligt tirsdag aften, hvor det i høj grad handler om at være i live inden returkampen.

Senest tabte serberne 1-2 på udebane til HJK, men gik videre i Champions League-kvalifikationen efter en 2-0-sejr på hjemmebane. Meget anderledes var det ikke i første kvalifikationsrunde, hvor Røde Stjerne måtte nøjes med 0-0 ude mod Suduva fra Litauen, inden arbejdet blev gjort færdigt på hjemmebane. 

Værd at bemærke er det også, at Røde Stjerne i sidste sæson formåede at vinde over de senere Champions League-mestre fra Liverpool på hjemmebane i gruppespillet. Serberne vandt 2-0 over Jürgen Klopps mandskab og fik desuden 0-0 i egen hule mod Napoli. Til gengæld fik holdet en øretæve i alle tre udekampe. 

Røde Stjerne blev en suveræn serbisk mester i sidste sæson og tabte ikke en eneste ligakamp. Klubben har også den klart bedste økonomi i landet, så på mange måder er FCK og Røde Stjerne sammenlignelige i forhold til status i hjemlandet.

Stadion Rajko Mitic har plads til knap 52.000 tilskuere, og der kom over 35.000 til hjemmekampen mod HJK i seneste runde. Det bliver uden tvivl en serbisk heksekedel, FCK skal spille i.

Røde Stjerne var ikke i kamp i weekenden, så holdet har haft optimale betingelser inden FCK-kampen. 

FC København:
Den perfekte start på sæsonen blev tilføjet yderligere et kapitel for FC København, da de danske mestre lørdag vandt 2-1 på udebane over SønderjyskE. Dermed har Ståle Solbakkens mandskab vundet samtlige kampe siden sommerferien.

Tanken med selvtillid er med andre ord fyldt op i FC København, men spørgsmålet er, om tanken med energi er det samme. Der er mange kampe i kalenderen i øjeblikket, og det er ikke ideelt at spille en kamp i Haderslev lørdag og en kamp i Beograd tirsdag. Det trækker store veksler på truppen. 

FC København hentede i sidste uge Bryan Oviedo og Pep Biel til klubben, og det har givet noget mere bredde i truppen. Begge spillere blev indskiftet mod SønderjyskE, så Ståle Solbakken har vurderet, at de er i en fin forfatning. 

Defensiven kommer på arbejde i tirsdagens kamp, og dermed er det tæt på katastrofalt for de danske mestre, at styrmand Andreas Bjelland har været tvunget til afbud med en skade. Dermed skal Victor Nelsson og Sotiriois Papagiannopoulos stå imod serberne - det kan godt blive spændende....

Foruden Andreas Bjelland må FCK også undvære Robert Mudrazija, Nicolai Boilesen og Stephan Andersen. Rasmus Falk er rejst med til Serbien, selv om han ikke er på 100 procent.

Karantæner:
Røde Stjerne: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Røde Stjerne (4-2-3-1): Borjan - Stojkovic, Milunovic, Babic, Rodic - Jovancic, Canas - Fardou Ben, Marin, Boakye - Pavkov

FC København (4-4-2): Grytebust - Varela, Nelsson, Papagiannopoulos, Bengtsson - Biel, Zeca, Stage, Fischer - Wind, N'Doye

Profilen:
Manden med det mundrette navn El Fardou Mohamed Ben Nabouhane har Ståle Solbakken helt sikkert advaret sine spillere mod. Kantspilleren, der stammer fra den lille ø Comoros i det Indiske Ocean, har scoret i begge ligakampe for Røde Stjerne i denne sæson og blev topscorer i sidste sæson. Han er en alsidig spiller i den forstand, at han kan spille på begge kanter. El Fardou har spillet mange år i græsk fodbold for blandt andre Olympiakos. 

Vidste du, at..:
Røde Stjerne tidligere har vundet Champions League. Det var tilbage i sæsonen 1990/1991, hvor det blev til en sejr over Marseille i finalen. I 1979 blev holdet nummer to i UEFA Cuppen, som vi i dag kender som Europa League. Røde Stjerne tabte samlet til Borussia Mönchengladbach i en finaleserie, hvor man mødte hinanden ude og hjemme. Allan Simonsen blev matchvinder i opgøret i Tyskland. 

Dom:
Først og fremmest handler det om overlevelse for FC København, der vil stå med gode kort på hånden, hvis man får et tåleligt resultat med til returkampen i Telia Parken. Røde Stjerne er ikke noget godt udehold, men de er frygtindgydende hjemme i Beograd, og det bliver uden tvivl ikke nogen rar kamp for de danske mestre.

FCK's defensiv er udfordret uden Andreas Bjelland, så man vil formentlig se gæsterne stille sig forholdsvis lavt på banen og overlade meget initiativ til Røde Stjerne. Dame N'Doye kan se frem mange ensomme kampe med værternes defensiv.

FC København er et bundrutineret europæisk mandskab, og vi tror på, at løverne nok skal slippe fra Beograd med skindet på næsen. Men FCK taber 0-1 til Røde Stjerne tirsdag aften. 

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...