• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Schalke 04 - Manchester City

De tyske værter ser ud til at være det svageste hold, der er tilbage i Champions League, og det er således svært at se, hvordan de skal have en chance mod Europas måske bedste hold i øjeblikket.

Af gram

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 21.00
Spillested: Arena AufSchalke
Dommer: Carlos Del Cerro
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Schalke 04
Tyskerne var absolut ikke uheldige med lodtrækningen til gruppespillet, og Tedescos tropper havde da heller ikke de store problemer med at snuppe andenpladsen foran Galatasaray og Lokomotiv Moskva. 

Læs også: Optakt: Atlético Madrid - Juventus

Det er dog ikke en god sæson, som Schalke 04 har gang i. Holdet fik en mareridtsstart i ligaen, hvor de tabte deres første fem kampe. Siden er det blevet lidt bedre, men holdet ligger stadig kun på en skuffende 14. plads i Bundesligaen, hvor man desuden også er uden sejr i de seneste fire kampe. Schalke har kun vundet seks ud af 22 kampe i Bundesligaen i denne sæson, hvor man har en negativ målscore, der lyder på 25-32. 

Det er således utroligt svært at se, hvordan Schalke 04 skal komme forbi Manchester City i 1/8-finalerne. Dermed ikke sagt, at tyskerne ikke kan formå at hente et acceptabelt resultat på hjemmebane, hvor de ikke har tabt i deres seneste ni europæiske opgør. Men det samlede avancement ser ud til at være yderst urealistisk.

Hjemmeholdet må klare sig uden den karantæneramte Omar Mascarell.

Manchester City
Pep Guardiolas tropper indtager førstepladsen i Premier League, hvor de ligger á point med Liverpool, men fører på grund af en bedre målscore. Manchester City har i de seneste uger slået Arsenal og Chelsea, og tilsammen scoret ni mål i de to kampe. 

Det er store hold at score så mange mål imod, og Manchester City ser da også ud til at være Europas måske stærkeste hold i øjeblikket. Sergio Agüero er i topform, og leverede hattrick mod både Arsenal og Chelsea. 

City møder i weekenden Chelsea i Carabao Cup-finalen, men det forventes ikke, at Guardiola har tænkt sig at spare spillere mod Schalke 04. Guardiola må klare sig uden Gabriel Jesus, John Stones, Benjamin Mendy og Fabian Delph. Derudover er Vincent Kompany tvivlsom, hvilket betyder, at Nicolas Otamendi formentlig får chancen i midterforsvaret. I angrebet ser det ud til at Leroy Sane må starte på bænken mod sin gamle klub, mens Bernardo Silva forventes at starte inde foran Riyad Mahrez.

Karantæner:
Schalke 04: Omar Mascarell.
Manchester City: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Schalke 04 (4-2-3-1): Fährmann - Caliguri, Sané, Nastasic, Oczipka - McKennie, Bentaleb - Konoplyanka, Uth, Harit - Burgstaller

Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Otamendi, Laporte, Zinchenko - De Bruyne, Fernandinho, D. Silva - B. Silva, Agüero, Sterling

Profilen:
Der findes få spillertrupper i verden, der er mere spækkede med talent end Manchester Citys, så det kræver noget ekstraordinært at tilkæmpe sig en fast plads i startopstillingen. Det er ikke desto mindre, hvad Bernardo Silva har gjort i denne sæson. Portugiseren er startet inde i næsten samtlige Premier League-kampe i denne sæson, og er ofte blevet fremhævet som banens bedste af Guardiola. Otte mål og syv assists har Silva leveret indtil videre, hvilket også er en fin statistik.

Vidste du, at...:
Schalke 04 var senest i 1/8-finalen i Champions League i 2014/15-sæsonen, hvor tyskerne blev sendt ud af Real Madrid. Året før var det Galatasaray, der blev endestationen i 1/8-finalen.

Dom:
Med en brandvarm Sergio Agüero på holdet er det oplagt at tro på, at Manchester City allerede lukker dysten i det første opgør. Buddet herfra lyder således på en 2-0-sejr til Manchester City-

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...