• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Tottenham - Manchester City

Tottenham tager imod de engelske mestre i den - på papiret - mest åbne af Champions League-kvartfinalerne. Opgøret bliver den blot anden kamp på Tottenhams spritnye stadion, og spørgsmålet er, om det kan give hjemmeholdets spillere den ekstra gejst, de skal bruge, for at sikre sig et gunstigt udgangspunkt inden returopgøret i Manchester.

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Tirsdag klokken 21.00
Spillested: Tottenham Hotspur Stadium
Dommer: Bjorn Kuipers
På TV: 3+

Holdnyt:
Tottenham
Sidste uge var en kæmpe uge i Tottenhams historie. Således kunne London-klubben endelig indvie det længe ventede - og markant forsinkede - nye stadion, som har en kapacitet på 62.062 tilskuere. Det var en dag, som klubbens fans havde set frem til i lang tid, og heldigvis for dem lykkedes det at hente en 2-0-sejr over et tamt Crystal Palace-mandskab. Son Heung-min blev den første målscorer på det nye stadion, mens danske Christian Eriksen lukkede opgøret med sin 2-0-scoring.

Læs også: City-stjerne om Tottenhams nye stadion: Jeg er ligeglad

Sejren over Crystal Palace var yderst tiltrængt, for i de forudgående fem ligakampe havde Tottenham kun formået at hente ét point. Dermed er klubben gået fra at være en outsider til mesterskabet til nu i den grad at være en del af den benhårde kamp om en plads i top fire. Med seks runder tilbage indtager Tottenham stadig tredjepladsen, men der er kun tre point ned til Manchester United på sjettepladsen. Det vil være lidt af en streg i regningen, hvis Tottenham med deres nye stadion må nøjes med Europa League i næste sæson.

Tottenham var en smule undertippet i 1/8-finalen mod Dortmund, men englænderne dræbte mere eller mindre spændingen allerede i den første kamp på Wembley, hvor man vandt 3-0, inden man tog til Tyskland og hentede en 1-0-sejr. Nu venter Manchester City i kvartfinalen, hvor Mauricio Pochettino kan lade sig inspirere af Liverpools sejr over Guardiolas tropper i sidste sæsons Champions League-kvartfinale. 

Tottenham må undvære de skadesramte Eric Dier, Erik Lamela og Serge Aurier.

Manchester City
Pep Guardiolas tropper har gang i en glimrende sæson, hvor holdet på imponerende vis stadig har mulighed for at vinde fire titler. 

Den spanske træner har dog forhåbentligt lært lidt af sidste sæsons Champions League-exit i kvartfinalen mod Liverpool, så City undgår at løbe ind i lignende problemer mod Tottenham. Manchester-klubbens primære problem er, at holdet ikke har mange hviledage, fordi klubben er med i så mange turneringer. Således spillede Manchester City lørdag F.A. Cup-semifinale mod Brighton, mens Tottenham havde en pause. 

I Premier League-tabellen ligger City to point efter Liverpool, men Guardiolas hold har en kamp i hånden. I Champions League-1/8-finalen mod Schalke 04 sendte City tyskerne ud med et samlet 10-2-nederlag, hvilket må bekymre Tottenham en smule.

Manchester City er en af de store favoritter til at vinde Champions League i denne sæson, og Manchester-klubben har da også vundet klubbens seneste 14 kampe (hvis man medregner Carabao Cup-finalen mod Chelsea, hvor man vandt efter straffesparkskonkurrence).

Guardiolas største hovedbrud inden kvartfinalen er Sergio Agüero, som missede Brighton-kampen med en skade. Argentineren er dog vendt tilbage til træning, og forventes at starte. På backpladserne må City sandsynligvis klare sig uden de skadede Kyle Walker og Oleksandr Zinchenko.

Karantæner:
Tottenham: Ingen.
Manchester City: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Tottenham (3-5-2): Lloris - Alderweireld, Sanchez, Vertonghen - Trippier, Sissoko, Eriksen, Alli, Rose - Son, Kane

Manchester City (4-3-3): Ederson - Danilo, Laporte, Otamendi, Mendy - Gündogan, Fernandinho, De Bruyne - B. Silva, Agüero, Sterling

Profilen:
For gæsterne må det siges at være voldsomt afgørende, at Sergio Agüero bliver klar. Argentineren har nettet 29 gange i denne sæson, og er om nogen spilleren, der skal præstere, hvis City endelig skal gå hele vejen i Champions League

Vidste du, at...:
Tottenham og Manchester City skal mødes tre gange på 12 dage. På onsdag i næste uge spilles returopgøret på Etihad Stadium, og de to klubber mødes også i ligaen - også i Manchester - på lørdag i næste uge.

Dom:
Tottenham-spillerne får sandsynligvis lidt ekstra gejst ved at spille på klubbens nye stadion, men Manchester City er inde i en meget bedre periode. Gættet herfra lyder således på en 2-1-sejr til Manchester City.

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...