• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Optakt: Tyrkiet - Italien

Foto: Getty Images

EM begynder med et opgør mellem to af Europas mest formstærke landshold. Vi klæder dig på til åbningskampen.

Af tipsbladet.dk

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 21.00
Spillested: Stadio Olimpico, Rom
Dommer: Danny Makkelie, Holland
På TV: DR1
Hashtag: #tyrita #turita #emdk

Holdnyt:
Tyrkiet:
Tyrkerne har haft en glimrende optakt til slutrunden. I marts slog de Holland 4-2 og Norge 3-0, omend de kun fik 3-3 mod Letland. Senest har de fået to sejre og en uafgjort ud af testkampene i maj og juni.

Det er også værd at bemærke, at holdet kvalificerede sig på bekostning af blandt andre Island, og at det slog Frankrig i løbet af kvalifikationen. Tyrkiet har i det hele taget kun tabt tre af de 26 kampe, som landstræner Senol Günes har stået i spidsen for i denne omgang.

Det er altså en potentielt vanskelig modstander, som Danmark kan få senere i turneringen. Nummer to i Danmarks gruppe skal nemlig møde nummer to i Tyrkiets gruppe A i ottendedelsfinalen.

Italien:
Selv om Italien formelt står som udehold, får Gli Azzurri glæden af at spille på hjemmebane i EM’s åbningskamp. Selv om der ”kun” kan komme 15.900 tilskuere ind, kommer det formentlig til at give værterne et ordentligt rygstød.

Italien klarede sig suverænt gennem kvalifikationen med lutter sejre, men også en overkommelig gruppe bestående af Finland, Bosnien-Hercegovina, Grækenland og Armenien. Det er i det hele taget lang tid, siden Italien tabte en landskamp; vi skal tilbage til september 2018 mod de forsvarende europamestre fra Portugal.

Senest varmede holdet op til EM ved at banke San Marino 7-0 og Tjekkiet 4-0.

Også italienerne er værd at holde øje med, da de kan blive Danmarks modstandere i ottendedelsfinalen.

Karantæne:
Tyrkiet: Ingen
Italien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Tyrkiet (4-2-3-1): Cakir – Celik, Söyüncü, Demiral, Meras – Yokuslu, Tufan – Karaman, Ünder, Calhanoglu – Yilmaz

Italien (4-3-3): Donnarumma – Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Locatelli, Jorginho, Barella – Berardi, Immobile, Insigne

Profilen:
Anfører Burask Yilmaz er 35 år, men holder stadig niveau. Har lige sparket Lille til et overraskende fransk mesterskab med 16 sæsonmål og har scoret fem mål i fire landskampe i 2021.

Vidste du, at..:
Senol Günes er i gang med sin anden periode som tyrkisk landstræner. Den første sluttede med et 1-0-nederlag til Danmark i februar 2004. Martin Jørgensen scorede kampens eneste mål den dag.

Dom:
I det omfang, at landshold, der jo spiller kampe med måneders mellemrum, kan være i storform, må både Tyrkiet og Italien siges at være det. Som vi har redegjort for i denne artikel, taber begge sjældent.

I sidste ende tror vi dog, at Italien tager sejren i EM’s åbningskamp. Spiller for spiller er truppen lige et nøk bedre, og under Roberto Mancini spiller de godt sammen. Kampen ender 2-1 til Italien.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...