• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League plbold.dk

Overhaler La Liga: PL-hold er to sejre og en uafjort fra igen at blive verdens stærkeste liga

Foto: Getty Images

ESPN skriver, at de engelske klubber for første gang i mange år er ved at overhale La Liga i europæisk sammenhæng.

Af plbold.dk

England og Premier League kommer næsten med garanti til at overhale Spanien og La Liga på UEFAs koefficientrangliste for første gang i otte år. Det skriver ESPN.

Spanske klubber sad i store dele af sidste årti på næsten hele flæsket i europæisk sammengæng, hvor et spansk hold vandt Champions League fem sæsoner i træk, mens Europa League-trofæet i syv ud ni tilfælde også endte hos en La Liga-klub.

Men sidste sæson leverede de spanske klubber langt under niveau i Champions League, og dette år ser ud til at blive endnu værre for spansk fodbold. Derfor er Premier League nu tæt på at overtage tronen.

Begge nationer har fortsat seks hold med i de europæiske turneringer i denne sæson, men Barcelona, Sevilla og Atletico Madrid tabte alle deres første opgør i 1/8-finalerne, så lige nu er det slet ikke usandsynligt, at Real Madrid bliver det eneste hold fra Spanien i kvartfinalerne.

England er i øjeblikket 0,715 koefficientpoints efter Spanien, hvilket svarer til cirka to sejre og en uafgjort. Liverpool, Chelsea og Manchester City vandt alle deres første opgør i første knockout-runde og står stærkt til at fortsætte i turneringen, hvilket burde gøre det meget muligt at overhale Spanien på ranglisten.

På ranglisten kigger UEFA på klubberne fra de forskellige landes præstationer gennem de seneste fem sæsoner og kan bruges som en form for øjebliksbillede på, hvor de "stærkeste" hold stammer fra lige nu.

 

 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...