• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League gram

Pochettinos kæmpe Neymar-fejl: Hvorfor gjorde han det?

Foto: Getty Images

Det har vakt stor undren, at Mauricio Pochettino seks dage før braget mod Barcelona valgte at sende Neymar i aktion mod et hold fra Ligue 2.

Af gram

For tredje gang i løbet af de seneste fire sæsoner må Paris Saint-Germain klare sig uden Neymar i 1/8-finalerne i Champions League, efter at brasilianeren onsdag måtte udgå i Coupe de France-opgøret mod Caen

- Jeg er meget ked af det, og smerten er enorm, lød det efterfølgende fra brasilianeren på Instagram, der nu står til at misse begge opgør mod Barcelona.

Efter Caen-kampen forsvarede Mauricio Pochettino sin beslutning om at involvere Neymar i pokalkampen 

- Hvis jeg ikke havde spillet med Mbappé eller Neymar, så ville I have bebrejdet mig, lød Pochettinos udfald mod journalisterne på pressemødet.

Hvorfor skulle Neymar i aktion?
Men ifølge Goal-skribenten Robin Bairner, der følger Ligue 1 tæt, er der ingen tvivl om, at Mauricio Pochettino i den grad har jokket i spinaten. Under overskriften 'Pochettinos store fejl: Hvorfor brugte han Neymar mod Caen inden Barcelona-kampen?' har Bairner således analyseret parisernes ærgerlige situation.

- Sidste sæsons Champions League-finalister går ind til 1/8-finalen mod Barcelona uden holdets vigtigste spiller, som på unødvendig vis går glip af kampen, skriver Bairner.

- Blot seks dage før, at Mauricio Pochettinos mandskab skulle møde Barcelona på Camp Nou, blev den brasilianske superstjerne sendt i aktion for PSG i Coupe de France-kampen mod Caen. Det var en kamp, han ikke behøvede at spille. 

Ifølge Bairner var der absolut ingen grund til at inkludere superstjernen i en kamp mod et hold, der ligger på 11. pladsen i den næstbedste række. 

- Kort sagt var det ikke en kamp, hvor holdet havde brug for historiens dyreste spiller. 

En neglebider
Robin Bairner peger på, at Mauricio Pochettino efterfølgende brokkede sig over manglende beskyttelse fra de franske dommere. Ifølge skribenten kan det dog næppe have overrasket mange, at det undertippede Caen-mandskab valgte en fysisk tilgang i forsøget på at stoppe Neymar. 

Virkeligheden er nu den, at Paris Saint-Germain meget vel kan være blevet sendt ud af Champions League, når Neymar igen er blevet klar efter sin skade. Angel Di Maria er således også skadet, og Kylian Mbappé er ikke i god form. 

- Et opgør, hvor chancerne for sejr så rigtig gode ud, ser nu ud til at blive en neglebider, påpeger Bairner. 

Det første opgør mellem Paris Saint-Germain og Barcelona spilles på Camp Nou på tirsdag. Returkampen spilles i Paris den 10. marts.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...