• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Portugiser står bag sikker City-sejr over Gladbach

Foto: Getty Images

Manchester City har et godt udgangspunkt efter en 2-0-sejr over Gladbach i den første CL-ottendedelsfinale.

Af tipsbladet.dk

Manchester City står med mere end det ene ben i kvartfinalerne i Champions League efter en overbevisende indsats i det første opgør mod Borussia Mönchengladbach.

Josep Guardiolas mandskab virkede til at være i fuld kontrol i næsten hele kampen, og det kastede en 2-0-sejr af sig. Det var Manchester Citys 19. sejr i træk på tværs af alle turneringer.

Bernardo Silva scorede i første halvleg, mens Gabriel Jesus fordoblede føringen i anden halvleg på Silvas oplæg.

Borussia Mönchengladbach havde formelt set hjemmebane, men opgøret blev spillet på neutral grund i Budapest.

Tyskerne skal levere en historisk præstation for at kunne gå videre i returkampen 16. marts i Manchester.

Det er kun sket en enkelt gang tidligere i Champions League-historien, at et hold, der har tabt med to mål på hjemmebane i den første kamp, er endt med at gå videre.

Skal Borussia Mönchengladbach gøre Manchester Uniteds kunststykke fra 2019 efter, så kræver det også en helt anden indsats, end den holdet leverede i store dele af onsdagens kamp.

I første halvleg var tyskerne kun i boldbesiddelse kort tid af gangen, og holdet var aldrig i nærheden af at true Manchester Citys mål.

Gladbach stod dog nogenlunde i holdets defensiv, og derfor måtte det dominerende City-hold nøjes med en enkelt scoring i første halvleg.

Den kom efter portugisisk samarbejde, da Bernardo Silva udnyttede Joao Cancelos perfekte indlæg i det 29. minut.

Midt i anden halvleg var Silva så involveret i 2-0-målet, da han headede bolden ind midt foran mål, hvor Gabriel Jesus kastede sig ind i den og scorede.

Selv om Gladbach var bedre med i anden halvleg, måtte holdet vente helt til kampens sidste aktion med at få et skud inden for målrammen. Hannes Wolfs forsøg blev dog reddet af en ellers arbejdsløs Ederson.

/ritzau/

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...