• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League gram

Powerranking i Champions League: Kan Liverpool stoppes?

Foto: Getty Images

De engelske mestre fra Manchester City har for længst opgivet håbet om at genvinde ligaen, så det er i Champions League, at Pep Guardiolas tropper skal slå til, hvis sæsonen ikke skal ende som en stor skuffelse.

Af gram

Tirsdag og onsdag ruller bolden igen i Champions League, og i den forbindelse er CLBOLD.DK klar med en powerranking af klubberne.

1/8-finalerne byder som bekendt på et brag mellem Manchester City og Real Madrid, mens Chelsea skal op imod Bayern München.

Læs også: Se programmet: Sådan afvikles 1/8-finalerne i Champions League

10. Atlético Madrid
Diego Simeones tropper har haft en svær sæson i La Liga, hvor madrilenerne i skrivende stund ligger på fjerdepladsen. Milliardindkøbet Joao Felix har ikke imponeret, og Atlético Madrid scorer i gennemsnit kun ét mål per kamp.
Modstander: Liverpool.

9. Dortmund
Erling Haaland er lidt af en x-faktor for tyskerne, og det store spørgsmål er selvfølgelig, om den unge nordmand kan sende PSG ud i mørket. Dortmund har indledt 2020 med at score 22 mål i forårets fem første ligakampe, og Haaland er noteret for ni mål i sine første seks kampe i Dortmund-trøjen.
Modstander: PSG.

8. Tottenham
Det har været op og ned for Tottenham siden José Mourinhos ankomst, men London-klubben sænkede for nyligt Manchester City med 2-0, og i weekenden blev Aston Villa så slået med 3-2. José Mourinho har tidligere imponeret stort i Champions League, og derfor skal Tottenham også tilskrives en lille chance i denne sæsons knockoutkampe.
Modstander: RB Leipzig.

7. Bayern München
Hansi Flicks tropper er en smule skadesplagede i offensiven, og i denne sæson har sydtyskerne ikke været decideret overlegne i Bundesligaen. Bayern München har kæmpet sig tilbage på førstepladsen efter vinterpausen, men tyskerne ligner, på trods af Robert Lewandowskis mange mål, ikke en umiddelbar favorit i denne sæson.
Modstander: Chelsea.

6. Manchester City
Pep Guardiolas tropper er i skrivende stund 25 point efter Liverpool, og City-spillerne har i denne sæson set relativt demoraliserede ud. Det er i Champions League, at de engelske mestre kan redde sæsonen, men det bliver ikke nemt mod Real Madrid. Spørgsmålet er, hvad fredagens Champions League-udelukkelse får af betydning for City-spillernes mentalitet i de to opgør mod Real Madrid.
Modstander: Real Madrid.

5. Juventus
Cristiano Ronaldo har for nyligt tabt to ligakampe inden for et par uger, og Torino-klubben kæmper i denne sæson en hård kamp med Lazio og Inter om mesterskabet. Cristiano Ronaldo har været flyvende i de seneste måneder, men det samme kan ikke siges om resten af Juventus-holdet.
Modstander: Lyon.

4. PSG
Pariserne så stærke ud i efterårets gruppespil, og med offensive spillere som Mbappé, Neymar, Di Maria, Cavani og Icardi kan Tuchels tropper da også gøre livet surt for alle hold. PSG har tidligere kollapset stort i knockoutkampene, så spørgsmålet er, om franskmændene i denne sæson har fundet den rette balance på holdet. Pariserne spillede i weekenden 4-4 med Amiens, efter at have været bagud med 3-0.
Modstander: Dortmund.

3. Barcelona
Katalanerne skal klare sig uden Luis Suárez og Ousmane Dembele i foråret, og i den hjemliga liga er Quique Setiens tropper efter et nyligt nederlag til Valencia desuden blevet henvist til andenpladsen.
Modstander: Napoli.

2. Real Madrid
Zinedine Zidane fremstod noget nær fyringstruet i efteråret, men franskmanden har formået at vende situationen på hovedet henover vinteren. Madrilenerne har således vundet de seneste fem kampe i ligaen, hvor de også indtager førstepladsen. Især på midtbanen har Real Madrid set stærke ud i denne sæson. Spillere som Casemiro og Valverde har således givet holdet en god balance. Madrilenerne skuffede dog søndag hjemme mod bundklubben Celta Vigo, hvor man måtte nøjes med 2-2.
Modstander: Manchester City.

1. Liverpool
De forsvarende mestre er selvfølgelig favoritter til at vinde turneringen igen i denne sæson. Jürgen Klopps tropper har således vundet 25 ud af 26 ligakampe i denne sæson, og holdet fremstår utroligt stærkt på samtlige positioner.
Modstander: Atlético Madrid.

---------------------------

Se Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til clbold.dk og Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...