• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

PSG-præsident går fri i sag om fusk med tv-rettigheder

Foto: Getty Images

PSG-præsident Nasser al-Khelaifi blev frikendt, mens tidligere Fifa-boss modtog en betinget fængselsdom.

Af tipsbladet.dk

Den tidligere generalsekretær i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) Jerome Valcke har fået en betinget fængselsdom i en retssag om tv-rettigheder.

I samme retssag er Paris Saint-Germain-præsident Nasser al-Khelaifi blevet frikendt.

Det skriver nyhedsbureauet AFP efter retssagen i schweiziske Bellinzona.

Den schweiziske anklagemyndighed havde krævet langt hårdere straffe i sagen om mulig korruption og fusk med tv-rettigheder.

Nasser al-Khelaifi er - ud over at være overhoved i PSG - også chef for den qatarske tv-station BEIN Sports.

Han er anklaget for at give Valcke "upassende gaver", der skulle fungere som modydelse for rettigheder til blandt andet fodbold-VM og Confederations Cup.

- Efter fire års ubarmhjertig kampagne, som ignorerede grundlæggende kendsgerninger og loven, er mit navn endelig blevet fuldstændig renset. Dagens dom er en total retfærdiggørelse, siger Nasser al-Khelaifi i et statement.

- Den genopretter min tro på retsstatsprincippet i en behørig proces efter fire år med ubegrundede beskyldninger, fiktive anklager og konstant udtværing af mit omdømme - hvor alt har vist sig at være fuldstændig ubegrundet.

Den schweiziske anklagemyndighed krævede 28 måneders fængsel til Nasser al-Khelaifi og tre års fængsel til Valcke.

Valcke blev i 2016 idømt ti års karantæne fra al fodbold for sin rolle i den store korruptionsskandale, der også fældede Fifa-præsident Sepp Blatter. Valcke blev dengang blandt andet kendt skyldig i fusk med salg af VM-billetter.

/ritzau/

---------------------------
Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets og clbold.dks læsere - SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...