• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

PSG-præsidents retssag om bestikkelse begynder mandag

Foto: Getty Images

PSG-præsident og tidligere Fifa-generalsekretær er sigtet i en sag om fusk med tv-rettigheder i fodbold.

Af tipsbladet.dk

Mandag begyndte retssagen, hvor præsidenten i Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, og tidligere generalsekretær i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) Jerome Valcke er sigtet i en sag om korruption.

Ifølge anklagemyndigheden handler sagen om fusk med tv-rettigheder i forbindelse med fodboldkampe.

Coronapandemien har allerede udsat retssagen, men mandag morgen kunne den så endelig begynde i schweiziske Bellinzona.

Nasser Al-Khelaifi er, ud over at være overhoved i den franske storklub, også chef for den qatarske tv-station BeIN Sports, og han er anklaget for at give Valcke "upassende gaver", der skulle fungere som modydelse for rettigheder til blandt andet fodbold-VM og Confederations Cup.

Gaverne skulle omfatte 18 måneders gratis ophold i en luksusejendom, et ophold, der normalt ville koste mellem 900.000 og 1,8 millioner euro i leje.

Valcke blev i 2016 idømt ti års karantæne fra al fodbold for sin rolle i den store korruptionsskandale, der også fældede Fifa-præsident Sepp Blatter. Valcke blev ved den lejlighed blandt andet kendt skyldig i fusk med salg af VM-billetter.

Retssagen er sat til at køre frem til 25. september.

/ritzau/AFP

---------------------------

Se Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til clbold.dk og Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...