• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Rapport roser FC Midtjylland til skyerne: Topper i Europa

Foto: Getty Images

FC Midtjylland har beviseligt skabt store resultater med deres akademi.

Af tipsbladet.dk

FC Midtjyllands akademi har igennem årene udviklet spillere, som har kunne skabe store resultater i Youth League, vundet mesterskaber med FC Midtjylland, og så er det også blevet til landsholdsspillere fra ungdomsafdelingen i Ikast.

Det er også noget, som klubben kan læse i en rapport, som de har bestilt hos TSA Professional, skriver klubben på dens officielle hjemmeside.

Læs også:FC Midtjylland henter Michael Silberbauer hjem til Danmark

Her kan de blandt andet kunne se, at de har det højeste pointsnit i Youth League, som svarer til ungdommens Champions League, med 2,24 point pr kamp efter 24 kampe. Derudover har akadeiet også produceret spillere til Champions League, som ingen anden dansk klub i sidste sæson.

Det drejede sig om Simon Kjær, Rasmus Nissen, Paul Onuachu og Joachim Andersen, som spillede 1198 minutters fodbold i den fineste europæiske klubturnering i sidste sæson. Det er noget, som glæder FCM's akademi-chef Flemming Broe.

Læs også:FC Midtjylland forsøgte at hente en meget ung Mike Jensen

- Vi vil jo udvikle spillere på det individuelle niveau. Ikke bare spillere til udlandet men spillere til det øverste niveau i udlandet. Og det er de fire spillere jo udtryk for, lyder det fra Flemming Broe.

Han kan desuden fortælle, at akademiet er blevet ganske internationalt i de seneste år, hvor man efter U16 henter europæiske spillere ind, og efter U18 er det spillere fra andre verdensdele, som blandt andet tæller Afrika.

Endvidere topper både U17- og U19-holdet set over de seneste ti år begge sammenlignet med de øvrige danske klubber, viser rapporten.

Læs også:22 mål i 22 kampe: FC Midtjylland skriver kontrakt med 15-årig angriber

Læs også:FC Midtjylland har tre målfarlige spillere på vej

Læs også:Claus Steinlein: Selv Manchester United og Barcelona misunder os

---------------------------
Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til clbold.dk-læsere. SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...