• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle tipsbladet.dk

Rasende liga vil klage efter landsholds coronaudbrud

Foto: Getty Images

16 spillere fra Uruguays landsholdstrup er smittet med coronavirus. Den spanske liga vil klage til Fifa.

Af tipsbladet.dk

Fredag blev Diego Godin den 16. spiller fra Uruguays landsholdstrup, der er konstateret smittet med covid-19, efter at han vendte tilbage til sin italienske klub, Cagliari, fra landsholdsopgaver i Sydamerika.

De mange smittetilfælde skaber vrede både i hjemlandet og i Europa.

Sundhedsministeriet i Uruguay har givet landets fodboldforbund en bøde på 15.000 dollar for ikke at overholde covid-19-sundhedsprotokoller efter det massive udbrud af smitte, der skete, mens landsholdet var samlet til to VM-kvalifikationskampe.

Og den spanske storklub Atlético Madrid er rasende, fordi to af dens spillere er blandt de mange smittede.

Angriberen Luiz Suarez måtte sidde over, da Uruguay tirsdag hjemme tabte 0-2 til Brasilien i den sydamerikanske kvalifikationsgruppe, og Suarez er sammen med landsmanden Lucas Torreira heller ikke til rådighed, når Atlético Madrid lørdag møder FC Barcelona.

Atlético Madrids præsident, Enrique Cerez, kritiserer fodboldforbundet i Uruguay for at have haft en alt for afslappet indstilling til smitterisikoen.

- De blev ikke testet, siger han til radiostationen Cadena Ser om landsholdsspillerne og tilføjer, at i Spanien, "overvåger vi dem både før og efter en kamp og træning".

Ifølge radiostationen planlægger den spanske ligaorganisation at indgive en klage til Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Uruguays sundhedsminister, Daniel Salinas, er oprørt over et foto, der er lagt ud på sociale medier, hvor ni spillere er samlet til en grillfest. Fem af dem er siden blevet testet positive.

- Der har været en mangel på omhu, siger ministeren.

/ritzau/AFP

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...