• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Rasmus Ankersen: Fodbolden har brug for eventyr som FC Midtjylland

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske fodboldklub er i Champions League, selv om det på den internationale scene er en lille fodboldklub.

Af tipsbladet.dk

De åbnede Champions League-gruppespillet med et nederlag på hele 0-4 hjemme til italienske Atalanta, så det kommer på ingen måde til at blive nemt, når den lille danske fodboldklub FC Midtjylland gæster de forsvarende engelske mestre og 2018/2019 Champions League-vindere fra Liverpool.

Men gruppespillet og Champions League har brug for hold som FC Midtjylland, der kommer ud af ingenting og spiller med og mod de store.

Læs også:Ledøje-Smørum-træner: Unfair vilkår hvis Brøndby-kamp ikke flyttes

Det siger klubbens bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, i et interview med engelske medier.

Danskeren, der også er sportsdirektør for engelske Brentford, fortæller, at europæiske turneringer har brug for, at de små nogle gange kan få lov at danse med de største, som FC Midtjylland altså kan igen tirsdag mod Liverpool.

Læs også:Liverpool-back før FCM: Vi er ved at finde ind i rytmen

- Jeg synes, Midtjylland er et godt eksempel på vigtigheden af at bevare drømmen for små klubber. Jeg har deltaget i alle ECA-møder de sidste par år, hvor alle snakker handler om, hvordan fremtiden skal se ud i europæisk fodbold, og som det går, er der reformer på vej de næste år, der bevæger sig mere mod en lukket liga for de store hold.

- Men jeg mener, at det er meget vigtigt for fodbolden (med drømmen, red.), fordi det er de eventyr, vi elsker. At følge, hvordan det er muligt for et hold som Midtjylland, der er fra en lille by med 50.000 tilskuere i midten af ingenting i det vestlige Danmark, at spille på den største scene. Så jeg håber, at muligheden bliver bevaret for os og andre hold i lignende positioner, men jeg tænker, at det bliver sværere og sværere, siger han.

Der er kampstart klokken 21.00 i Liverpool, og mens det danske mandskab fik en hård start med et stort nederlag, kom Liverpool fra land med en sejr på 1-0 ude over AFC Ajax.

Læs også:FC Midtjylland vil bruge Atalanta-lektion mod Liverpool

Læs også:FIFA-boss: Jeg er interesseret i klub-VM, ikke en europæisk superliga

Læs også:Opbrud i Europa: FCM-boss er positivt stemt over for ny turnering

---------------------------
Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets og clbold.dks læsere - SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...