• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League arp2

Så er det afgjort: Nordmand vinder Golden Boy-prisen

Foto: Getty Images

Golden Boy-prisen i 2020 går til Borussia Dortmunds norske komet Erling Haaland. Det meddeler den italienske avis Tuttosport, der står for at uddele prisen.

Af arp2

Sidste år vandt portugisiske João Felix, og året før ham var det hollandske Matthijs de Ligt, der løb med hæderen. 

I 2020 går Golden Boy-prisen så til en nordmand; 20-årige Erling Braut Haaland fra Borussia Dortmund.

Det oplyser den italienske avis Tuttosport, der står for at uddele prisen.

Prisen gives hvert år til den bedste spiller under 21 år fra Europas bedste fodboldligaer, og juryen består af sportsjournalister fra flere af Europas største sportsaviser. Og allerede da feltet af nominerede blev præsenteret, var Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen ikke sen til at udnævne nordmanden til favorit.

- Det er generelt vanvittigt svært at bedømme spillere i den alder. Man tager meget ofte fejl, fordi spillerne stadig kan ændre sig meget i den alder. Men Erling Haaland ligner allerede en spiller, der kan vinde Ballon d'Or inden for få år. Han er brølstærk, han er hurtig, han har styr på teknikken, og han er en fremragende afslutter.

- For mig nærmer han sig eliten af verdens bedste angribere, og ingen af de andre på listen er i den grad en stjerne i en så stor klub, som Haaland er, lød det fra Thøgersen tilbage i juni.

Af øvrige stærke kandidater til prisen var Haalands engelske holdkammerat i Dortmund Jadon Sancho, Manchester Uniteds Mason Greenwood, FC Barcelonas Ansu Fati og Bayern Münchens Alphonso Davies.

Erling Haaland scorede 44 mål i alle turneringer i 2019-2020-sæsonen og er den første nordmand til at vinde prisen, siden den blev etableret i 2003.

Her var det Rafael van der Vaart, der løb med hæderen, og siden har spillere som Lionel Messi, Paul Pogba og Kylan Mbappé også vundet.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...