• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Så er det slut: United stopper Citys lange stime

Foto: Getty Images

Efter 21 sejre i træk måtte Manchester City gå fra banen med et nederlag, da Manchester United var på besøg.

Af tipsbladet.dk

Manchester Citys imponerende sejrsstime fik sin ende søndag.

Som om det ikke var ærgerligt nok i sig selv for Pep Guardiolas mandskab, så var det lokalrivalerne fra Manchester United, der agerede stopklods.

Efter 21 sejre i træk på tværs af alle turneringer tabte City således Manchester-derbyet på eget græs med 0-2 efter en effektiv indsats af United.

Men mens Ole Gunnar Solskjær og co. altså nu har håneretten i Manchester, så må de rødblusede stadig kigge misundeligt op på byens andet hold, når det gælder Premier League-tabellen.

Den topper City nemlig fortsat med et særdeles komfortabelt forspring på 11 point til netop United.

Manchester United fik en drømmestart på derbyet. Kun et halvt minut var gået, da Anthony Martial blev nedlagt i Citys felt, og dommeren dømte straffespark.

Det tog Bruno Fernandes sig af, og portugiseren scorede, selv om Ederson i målet fik fingerspidserne på.

Efter den chokstart tog hjemmeholdet teten med vanlig høj boldbesiddelse. Det var United dog forberedt på, og gæsternes forsvar var godt organiseret, så City havde svært ved at komme til store muligheder.

Lige efter pausen sendte City et advarselsskud afsted, da et forsøg fra Rodrigo prellede af på overliggeren.

Men det skræmte ikke United, for cirka halvandet minut efter stod kampen 2-0.

Luke Shaw fik bolden i feltet og sendte den med en flad afslutning forbi en måbende Ederson, som virkede til at tro - eller håbe - bolden ville ryge forbi mål.

Målet fik United til at trække sig tilbage og overlade initiativet til City. Hjemmeholdet jagtede og jagtede, men blev stadigt mere frustreret og rådvildt, som slutfløjtet nærmede sig.

Ikke engang en reducering blev det altså til, og så prøvede Manchester City noget nyt i 2021; at gå fra banen uden at vinde.

I søndagens sene Premier League-kamp brillerede Harry Kane, da Tottenham slog Crystal Palace med 4-1. Kane lavede først to assister, inden han lukkede kampen med to scoringer, heriblandt en perle af et mål til 3-1.

/ritzau/

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...