• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Sådan fungerer præsidentvalget i FC Barcelona

Foto: Getty Images

Joan Laporta, Victor Font og Antoni Frexia kæmper om at blive den næste præsident i FC Barcelona.

Af tipsbladet.dk

Søndag den 7. marts løber det 41. præsidentvalg af stablen i FC Barcelona.

Her følger en række fakta om valget:

* Carles Tusquets har været midlertidig præsident i klubben, efter at Josep Maria Bartomeu trådte tilbage den 27. oktober 2020.

* Valget skulle været fundet sted 24. januar, men blev udsat af coronahensyn.

* Klubbens omkring 144.000 medlemmer har stemmeret ved valget.

* Mange tusinder har allerede brevstemt, mens omkring 87.000 medlemmer kan møde personligt op for at stemme søndag forskellige steder i byen.

* Oprindeligt stillede ni op som præsidentkandidat.

* For at gå videre til hovedvalget skal kandidaterne indsamle mindst 2257 underskrifter fra klubmedlemmer. Joan Laporta, Victor Font og Antoni Frexia er nu de eneste kandidater.

Kandidaterne:

* Joan Laporta: Regnes som den store favorit i valget, fordi han i perioden fra 2003 til 2010 var præsident med stor sportslig succes til følge. Har forholdt sig forholdsvis passiv i valgkampagnen.

* Victor Font: Succesrig forretningsmand, der allerede i 2018 meldte sig på banen som kandidat. Han har bebudet, at han vil tilknytte klublegenden Xavi som sportslig chef samt Jordi Cruyff, hvis han vinder valget.

* Antoni Frexia: Var direktør i Barcelona i to år under Laporta og har senere siddet i bestyrelsen under Josep Maria Bartomeu. Han har stor opbakning fra vitale medier.

Kilde: FC Barcelona og BBC.

/ritzau/

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...