• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Ståle Solbakken inden skæbneopgør: Det er sæsonens vigtigste kamp

Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

Ståle Solbakken kalder opgøret mod Røde Stjerne for sæsonens vigtigste kamp.

Af tipsbladet.dk

FC København europæiske skæbne bliver delvist afgjort i morgen.

Går FC København videre mod Røde Stjerne i Champions League, er de sikret at deltage i et europæisk gruppespil, mens de ved et samlet nederlag overgår til Europa League-kvalifikationen.

Derfor er det også en helt særlig kamp, der venter tirsdag aften i Parken for FC Københavns manager, Ståle Solbakken.

- Det er jo sæsonens vigtigste kamp, fordi vi kan sikre en plads i gruppespillet, men vi tænker slet ikke på økonomien og de mulige konsekvenser. Vi skal selvfølgelig leve op til bestyrelsens målsætninger, men fodbold er marginaler med stolpe ud og stolpe ind, så det kan vi ikke gå og tænke på i hverdagen. Men vi forbereder os selvfølgelig maksimalt i forhold til en kamp som den i morgen.

- Europæisk gruppespil er også vigtigt på mange andre parametre, blandt andet i forhold til at tiltrække nye spillere. Vi "sælger" os generelt på tre parametre: vinde trofæer, spille europæiske kampe og få en karriereplan, siger Ståle Solbakken ifølge fck.dk.

FC København fik et godt udgangspunkt med 1-1 i Serbien, og Solbakken gør opmærksom på, at hovedet skal holdes koldt i returopgøret.

- Vi havde bolden en hel del dernede, især i 2. halvleg, så det vil ikke være nyt for os, hvis det også sker i morgen. Vi må først og fremmest stole på vores eget spil, og selv om de er et godt kontrahold, må vi ikke være bange for at miste bolden, for så bliver det svært at spille fodbold.

- Vi skal spille frigjort, men have den rigtigt balance i holdet og være opmærksomme på, hvor vi står, hvis vi mister bolden. Man kan jo gøre to ting, enten vinde den hurtigt tilbage eller komme hurtigt tilbage og på plads, siger Solbakken.

Andreas Bjelland er ikke blevet klar til kampen, der starter i morgen klokken 20.00.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...