• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Mads Bye Marboe

Tidligere landsholdsspiller: Messi kan skade Ansu Fati

Foto: Getty Images

Det kan skade Ansu Fatis udvikling, at han spiller sammen meget Lionel Messi, vurderer den tidligere landsholdsspiller for Ghana, Bernard Dong-Bortey.

Af marboe

Som 17-årig fodboldspiller er det formentlig svært at forestille sig nogen bedre læremester end Lionel Messi.

Argentineren har været på toppen af europæisk fodbold i mere end et årti og blev desuden kåret til verdens bedste fodboldspiller, da Ballon d'Or senest blev uddelt.

Men det kan faktisk også blive et problem for Ansu Fati, at han er holdkammerat med 32-årige Messi, vurderer Bernard Dong-Bortey, der tidligere har spillet på landsholdet i Ghana.

- Jeg ser ofte Marcus Rashford og Vinicius Jr. Jeg synes, at Vinicius Jr. er den mest spændende spiller, for det er ikke let at spille for Real Madrid. Hvis du får chancen, skal du gribe den med det samme. Vinicius er sågar med i startopstillingen. Han bliver en stor spiller en dag, siger Dong-Bortey til Goal og fortsætter:

- Fati er også god, men så er der Messi i Barcelona, og man kan ikke blive en stjerne, når Messi er der. I Real Madrid har alle mulighed for at skinne igennem.

For at slå igennem som ung spiller handler det dog først og fremmest om selvtillid, fastslår han.

- Alt handler om selvtillid - uanset din alder. Om du er 15 eller 16 år. Vi kan se Fati, der bare er en 17-årig dreng. Træneren vil give dig chancen for at vise, hvad du kan, men det hele handler om ens selvtillid. Hvis du har det, kan du spille sammen med alle. Ronaldo, Messi eller hvem det nu skulle være.

Ansu Fati har scoret fem gange i 24 kampe for den spanske storklub.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...