• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Trods nullert i Nordirland: Hollands slutrundefravær er ovre

Foto: Getty Images

Holland er med til EM 2020 efter lørdagens 0-0-kamp mod Nordirland.

Af tipsbladet.dk

Holland kunne lørdag spille sig til EM med en sejr over Nordirland.

Et point ville også være nok, hvis Tyskland samtidig formåede at vinde over Hviderusland, men Ronald Koeman måtte undvære to af sine store profiler i form af Memphis Depay og Georginio Wijnaldum.

Og hjemmeholdet var efter tre minutter tæt på at chokstarte opgøret, da Jasper Cillessen tog sig for god tid med bolden. Corey Evans fik blokeret keeperens spark, og bolden var tæt på at ryge over stregen.

Cillessen slap dog med skrækken, for bolden hoppede mod baglinjen, og vinklen blev for spids for Evans, da han efterfølgende var først og bolden. 

I stedet var det få minutter senere lige ved at blive 0-1 til Holland.

Gæsterne spillede sig igennem i nordirernes højre side, og Quincy Promes fik til sidst sendt et fladt indlæg mod Steven Bergwijn, der afsluttede med sit venstre ben.

Læs også:Avis: Feyenoord ansætter Frank Arnesen og forlænger med cheftræner

PSV-spilleren befandt sig blot få meter fra mål, men han formåede på en eller anden måde at vippe bolden op på overliggeren, og derfor var det denne gang Nordirland, som kunne slippe med skrækken.

Og den afbrænder var hollænderne formentlig endnu mere ærgrerlige over godt 20 minutter senere.

Et stærkt indlæg blev nemlig sendt op på hånden af Joel Veltman, og det blev takseret til et straffespark, selvom det var svært at se, at Ajax-forsvareren skulle have haft armen i en unaturlig position.

Steven Davis tog af sparket fra ellevemeterpletten, men den rutinerede midtbanespiller svigtede og hamrede bolden langt over mål.

Det var derfor uden scoringer, da de to mandskaber gik til pause.

Læs også:Jørgensen er tilbage for Feyenoord: Min livsstil har ændret sig

I anden halvleg tog Holland styringen over opgøret efter de jævnbyrdige første 45 minutter. Nordirland virkede drænede for energi, men hollænderne havde svært ved at nedbryde modstandernes defensiv.

Ronald Koemans tropper væltede sig på ingen måder i chancer, og derfor sluttede det hele også, som det startede.

Det betyder, at Holland er tre point foran Nordirland inden den sidste kamp i gruppen, hvor Holland får besøg af Estland, og hvor Nordirland møder Tyskland.

Tyskland vandt samtidig over Hviderusland, og fordi Holland er bedre indbyrdes mod Nordirland, er man klar til EM efter to slutrunders fravær.

Læs også:Hollandsk medie: Frank Arnesen bekræfter nyt topjob i danskerklub

Læs også:Koeman om Barca-job: Bestemt en mulighed

Læs også:Deja-vu: Ricardo Moniz i nyt klammeri med spiller

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...