Video : Tipsbladet
Champions League

Tvivlsomt målmandsspil og ufarlige angribere blev dyrt for Liverpool

Der var effektivitet til forskel, da Liverpool blev ekspederet ud af Champions League onsdag aften.

De tildelte Liverpool deres første nederlag i umindelige tider, og onsdag stod Diego Simeone og hans Atletico-mandskab klar til at sende sidste års mestre ud af Champions League.

Men Jürgen Klopps mandskab er i en klasse for sig denne sæson, og trods et par sløje uge, så er det et skræmmende hold, der bare vil frem ad banen, og det viste de også onsdag.

The Reds bombarderede Simeones udvalgte med angreb på angreb. De sortklædte fra Madrid lod sig dog ikke gå på af bombardementet og holdte stand i skyttegraven.

Lige frem til to minutter før pausefløjt.

Her dukkede Georginio Wijnaldum op og styrede en perfekt løftet pasning fra Alex Oxlade-Chamberlai lige ind i venstre side af målet. Dermed var stillingen helt lige mellem de to mandskaber.

Diego Simeone forsøgte ikke ligefrem at piske sine mænd frem for at score det vigtige udebanemål, og efter en lille times spil tog han Diego Costa ud og erstattede ham med den noget mere defensive Marcos Llorente. Det skulle vise sig at få afgørende betydning.

Som anden halvleg skred frem, var Liverpool flere gange tættere på 2-0, end Atletico Madrid var på en udligninging. Den kom dog aldrig i den ordinære spilletid, og derfor skulle de to mandskaber ud i forlænget spilletid.

Her var kampbilledet det samme i begyndelsen, og det var derfor ikke ufortjent, da Roberto Firmino sendte hjemmepublikummet i ekstase, da han fulgte op på en ripost fra sit eget hovedstødsforsøg og bragte Liverpool foran 2-0.

Det tvang Atletico Madrid frem af banen, og de skulle ikke bruge ret langt tid på at reducere. Blot tre minutter senere lå bolden bag Adrian i Liverpool-målet, da Llorente viste, at han trods alt har offensive kvaliteter.

Og minsanten om ikke Llorente endnu engang viste Liverpool, hvad effektivitet er, da han kort før pausefløjt i den forlængede spilletid - tæt omgivet af tre Liverpool-spillere, sømmede kisten endegyldigt i for Liverpool.

Alvaro Morata lukkede og slukkede efter 120 minutter, og dermed sender Atletico Madrid de forsvarende Champions League mestre ud med et samlet nederlag på 4-2.