• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Udbrændthed er et tema i FC Midtjylland efter kort pause

Foto: Getty Images

I FC Midtjylland passer man godt på, at spillerne bliver holdt friske efter en meget kort ferie efter sidste sæsons mesterskab.

Af tipsbladet.dk

FC Midtjylland tog sig blot en ferie på ni dage, inden de igen var tilbage på træningsbanerne i Ikast, og efter en uges tid med træning kan FC Midtjyllands fysiske træner Christian Clarup se tilbage på opstarten, som ikke har været som den plejer efter den korte pause.

Det sker i et interview på FCM's officielle hjemmeside. 

Læs også:Tidligere FC Midtjylland-profil er kommet i Leipzigs søgelys

- Pausen har været kort, så det er klart, at spillerne ikke skal bygge op på samme måde som normalt. Spillerne har haft små fysiske programmer med hjemme på ferie, og det ser på nuværende tidspunkt rigtigt godt ud, siger han og fortsætter:

- Opstarten har indtil videre været meget tilfredsstillende. Det ser godt ud, og alle træner med god intensitet. Når kampene starter, handler det mere om hvile og forberedelse, så spillerne er helt klar til kamp. På den anden side skal vi sørge for, at spillere uden så meget spilletid, også er helt klar til kamp rent fysisk, lyder det fra Christian Clarup.

Læs også:FCM-boss om europæisk gruppespilsgaranti: Det er helt unikt

Når pausen har været så godt, så er han også opmærksom på, at det kan komme til at ramme spillerne, hvis man kører for hårdt på. Det han ende med udbrændthed, og det er derfor er klart tema for midtjydernes trænerteam.

- Vi skal også være opmærksomme på at holde spillerne friske. Nogle kan have brug for at koble af, både mentalt og fysisk. Vi laver selvfølgelig en masse målinger, og med hjælp fra de data kan vi dosere træningen. Men det handler også om dialog. Man kan finde ud af meget ved at tage en snak med en spiller. De kender deres krop rigtigt godt, forklarer Clarup.

FC Midtjylland spiller deres første træningskamp på lørdag mod Reims i Frankrig, og 25. august møder de vinderen af kampen mellem Budocnost og Ludogorets i anden runde af Champions League-kvalifikationen. 

Læs også:Superligaen tillader også fem udskiftninger i 2020/21-sæsonen

Læs også:Gode nyheder for dansk fodbold: To hold i Champions League-kvalifikationen

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med spotpris til clbold.dk og Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...