• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

UEFA dropper Neuer-sag: Regnbue-armbind en god sag

Foto: Getty Images

Det europæiske fodboldforbund trækker følehornene tilbage.

Af tipsbladet.dk

Det kom tidligere søndag aften frem, at UEFA havde sat en undersøgelse i gang mod den tyske landsholdsmålmand Manuel Neuer. Det skyldtes, at han havde taget et regnbuefarvet armbind på til deres kamp mod Portugal.

I de følgende timer har UEFA dog valgt at droppe at gå yderligere ind i sagen, da undersøgelsen af sagen har fået et klart resultat.

Her lyder det, at armbindet er et 'symbol på mangfoldighed og dermed en god sag', og derfor ramler det ikke ind i UEFA's regelsæt om politiske symboler, som normalt ender med bøder fra fodboldforbundet.

Regnbuen er et symbol for LGBT-samfundet, som i denne måned markerer deres Pride-måned, som den tyske målmand altså valgte at markere i lørdagens kamp.

UEFA har på det seneste også været udsat for kritik med hensyn til LGBT-rettigheder, da man har tilladt Ungarns hovedstad at være en af værtsbyerne til EM-slutrunden, selvom man lige har gennemført en lov i parlamentet om, at man ikke må vise ting i skoler, som kan 'promovere kønsskifte og homoseksualitet'. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...