• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Mads Bye Marboe

Xavi slår fast: Kan ikke sammenlignes med Guardiola

Xavi slår fast: Kan ikke sammenlignes med Guardiola
Foto: Getty Images

Det er alt for tidligt at tale om, at Xavi kan få samme trænerkarriere, som Pep Guardiola har, mener den tidligere Barcelona-spiller selv.

Af marboe

Xavi tilbragte fire sæsoner som spiller i Al Sadd fra Qatar, men lagde i sidste måned støvlerne på hylden og blev i stedet ansat som manager i klubben.

Den tidligere FC Barcelona-spillere har indtil videre stået i spidsen for klubben i to kampe, begge mod Al Duhail i 1/8-finalen i den asiatiske Champions League. Kampene endte henholdsvis 1-1 og 3-1 til Al Sadd, hvorfor spanieren fik en suveræn start på trænertilværelsen.

Og sammenligningerne med Pep Guardiola er allerede begyndt at tikke ind. Indtil videre kan Xavi dog ikke gøre andet end at ignorere dem, for det er alt for tidligt at tale om, mener han selv.

- Det er begyndelsen. Jeg siger mange tak, men det er ikke tidspunktet til at sige, jeg kan nå Guardiolas niveau. Det er kun begyndelsen på min karriere. Jeg er selvfølgelig meget glad, men Guardiola er på et andet niveau, sagde han efter 3-1-sejren over Al Duhail.

Pep Guardiola var manager for Xavi i FC Barcelona fra 2008 til 2012.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...