• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Zanka: - Du er person nummer 1.006, der spørger

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mathias "Zanka" Jørgensen kommenterer på en mulig fremtid i FC København.

Af tipsbladet.dk

Mathias "Zanka" Jørgensen befinder sig lige nu i den danske EM-lejr i Helsingør, hvor han har fuld fokus på den slutrunde, der går i gang på lørdag. Når EM er forbi for Danmark og "Zankas" vedkommende, venter en ny opgave for den 31-årige forsvarsspiller.

Fremtiden skal afklares. 

I den forgangne sæson var Mathias "Zanka" Jørgensen udlejet fra Fenerbahce til FC København, og mange FCK-fans ser utvivlsomt gerne, at han flytter permanent til den danske hovedstad.

"Zanka" tør dog ikke spå om, hvad der kommer til at ske i løbet af sommeren.

- Det er egentlig et godt spørgsmål. Det ved jeg ikke engang selv. Som aftalen er skruet sammen, er det planen, at jeg vender tilbage til Fenerbahce her til sommer, og så skal der træffes en beslutning. Der er kommet en ny træner i Fenerbahce, og det er nok ham, der træffer beslutningen, siger Mathias "Zanka" Jørgensen og tilføjer: 

- Der er ingen grund til at stå og gisne om det inden da, og det er heller ikke noget, jeg bruger min tid på. Men du er måske person nummer 1.006, der spørger mig om det her. 

Fik et los i røven
Op til EM-udtagelsen blev det debatteret flittigt, om Mathias "Zanka" Jørgensen havde fortjent en plads blandt Kasper Hjulmands 26 udvalgte, eller om landstræneren i stedet burde udtage en formstærk Andreas Maxsø. 

Valget faldt som bekendt på FCK-spilleren, der imidlertid ikke er spået ret mange minutter på banen under EM. Det ved han dog hurtigt kan ændre sig.

- Jeg gør mig ikke så mange tanker. Det er ikke første gang, at jeg står i en situation, hvor nogle vil mene, at jeg er med på et af de yderste mandater. Det var det samme ved seneste slutrunde, og der endte jeg med at spille en stor rolle, siger "Zanka" og tilføjer:

- Jeg ved, at tingene ændrer sig. Nogle gange sker det under en slutrunde, og andre gange gør det ikke, og så er det jo et udtryk for, at det går godt. Så i den forstand er begge to glædelige nyheder.

- Jeg har været med relativt fast de seneste seks år – jeg har misset en enkelt samling. Det, at jeg ikke var med sidste gang, ændrer hverken på min plads i gruppen eller andet. 

Mathias "Zanka" Jørgensen mistede på et tidspunkt sin plads på holdet i FC København. Midtstopperen fik et rødt kort i en reserveholdskamp mod Fremad Amager, og det fik FCK-træner Jess Thorup til at reagere. 

- Den kontrovers, der var i FCK, havde ikke noget med spillet at gøre. Selvfølgelig var jeg klar over, at hvis man ikke spiller i FC København, skal man heller ikke spille på landsholdet, men det gjorde, at jeg fik et lille los i røven og gjorde tingene på en lidt anden måde efterfølgende, siger "Zanka" og forklarer:

- Jeg begyndte at fokusere lidt mere på mig selv. De år, jeg har været i FC København, har jeg altid været meget fokuseret på, om det hele fungerer. Fungerer holdet? Fungerer klubben? Der lå mit fokus nok lidt for meget, og jeg koncentrerede mig for meget om holdet kontra mig selv. Alle kunne se, at det ikke fungerede. Da fokus blev skiftet væk fra det, siger jeg ikke, at jeg spillede blændende, men præstationerne kom op i det lag, jeg har været vant til. Man bliver jo ikke en dårligere fodboldspiller på tre måneder.

Mathias "Zanka" Jørgensen er noteret for 35 landskampe for Danmark. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...