Video : Tipsbladet
Europa League

Benfica-komet strålede mod Frankfurts ti mand

19-årige Joao Felix strålede for Benfica, de de torsdag aften sikrede en overbevisende sejr over Frankfurt i Europa League.

Benfica tog et stort skridt mod semifinalerne i Europa League, da de torsdag aften besejrede Eintracht Frankfurt med hele 4-2. Og den sejr kan de især takke det 19-årige stortalent Joao Felix for, da han leverede tre mål og et oplæg.

Efter 20 minutter spillede Felix holdkammeraten Gedson Fernandes fri, og han blev nedlagt i Frankfurt-feltet af Evan N’Dicka. Det resulterede i et rødt kort til N’Dicka og et straffespark til Benfica, som Felix tog sig sikkert af.

Frankfurts eftertragtede angrebsstjerne Luka Jovic, der angiveligt er et emne i klubber som Barcelona og Manchester City, fik imidlertid udlignet kort før pausen. Et dårligt boldtab i Benfica-forsvaret gav Ante Rebic muligheden for at spille Jovic helt fri, og Jovic kunne nemt sætte bolden i mål.

Den stilling varede dog kun i tre minutter, før Felix igen var på spil. Han modtog bolden et stykke udenfor feltet, hvorfra han trykkede af og sendte bolden hårdt ind ved nærmeste stolpe. Dermed kunne Benfica gå til pause med en føring.

Efter pausen fortsatte Felix-showet. På et hjørnespark headede Felix bolden videre til forsvarsspilleren Ruben Dias, der nemt kunne dirigere bolden i mål til 3-1.

Blot fire minutter efter fuldendte Felix sit hattrick og scorede til 4-1. Det gjorde han med en hård afslutning efter et fladt indlæg af Alex Grimaldo, og det var en tydeligt rørt Felix, der efterfølgende blev hyldet af holdkammeraterne.

Målscoringen var imidlertid ikke færdig, og tyve minutter før tid scorede Frankfurts Goncalo Pacienca kampens sjette mål, da han reducerede til 4-2 med et hovedstød.

Paciencas scoring blev den sidste, og det sluttede altså med en 4-2-sejr til Benfica. Returopgøret spilles i Tyskland på torsdag i næste uge.