• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Europa League gram

Bizart FCK-selvmål set af millioner: Muligvis det bedste mål i historien

Foto: Getty Images

FC København missede torsdag Europa League-gruppespillet efter et grotesk selvmål af Peter Ankersen. Det komiske selvmål er efterfølgende er blevet set af millioner af mennesker.

Af gram

Det kører ikke for FC København for tiden, og torsdag ekspederede Ståle Solbakkens tropper så sig selv ud af europæisk fodbold, da det blev til et 1-0-nederlag mod kroatiske Rijeka i Parken.

Med en sejr havde FC København sikret sig en plads i Europa League-gruppespillet. Den danske klub kunne dog ikke overliste den kroatiske defensiv, og dermed blev Peter Ankersen kampens eneste målscorer, da FC København-backen noterede sig for et bizart selvmål efter 20 minutters spil. 

Læs også: FC Midtjylland skal møde Liverpool i Champions League

Komisk selvmål
Rijekas Franko Andrijasevic løb således afsted mod FC Københavns mål, og midtbanespilleren fik pludselig masser af plads, da Ragnar Sigurdsson gled og tog forsvarsmakkeren Victor Nelsson med sig i faldet. 

Andrijasevic' afslutning ramte herefter overliggeren, hvorefter bolden sprang tilbage i spil og ramte Peter Ankersen, der dermed blev noteret for et selvmål af de helt dyre. 

Set af millioner
Der var således på ingen måde tale om et ordinært selvmål. Og det er da også meget sigende, at et Twitter-videoklip af selvmålet allerede nu er blevet set 4,5 millioner gange. 

På det sociale medie Reddit er selvmålet da også blevet upvoted knap 15.000 gange. Og i kommentarfeltet har brugerne svært ved at lægge skjul på, at Ankersens selvmål hører til de mere komiske af slagsen.

- En perfekt indkapsling af, hvordan det går for det her hold i øjeblikket, lyder det fra topkommentaren, der har fået over 3000 upvotes. 

- Den ryger direkte i en Youtube fail-compilation. Stakkels Ankersen, lyder det i en anden kommentar. 

- Jeg arbejder på en sportsbar i København, og jeg har aldrig før set så mange fodboldfans begrave deres hoved i deres hænder på samme tid, lyder det i en tredje kommentar.

- Det her er muligvis det bedste mål i fodboldens historie, lyder det i en anden populær kommentar.

- Det her mål er definitionen på et fail. Det er et af de sjoveste mål, jeg har set. Jeg grinede bogstaveligt talt højlydt. Selv som en, der holder med FCK i den her kamp, er det her utroligt komisk, lød det fra en anden bruger. 

---------------------------
Se OB - AC Horsens og FC København - Lyngby BK på Dplay - spotpris til Clbold.dk og Tipsbladet.dk's læsere. SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...