• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Europa League gram

Disse danskere skal i aften vise sig frem overfor Hjulmand i Europa League

Foto: Getty Images

Der er en håndfuld danske landsholdsspillere, der skal i aktion i aftenens 1/16-finaler i Europa League. Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, fortæller her om de kampe, hvor danske spillere kan komme i aktion.

Af gram

Efter et par måneders vinterpause vender Euroap League tilbage i aften, og her er der flere danske landsholdsspillere, der skal i aktion. 

Og der er næppe tvivl om, at den danske landstræner, Kasper Hjulmand, kommer til at følge med i flere aftenens kampe, forud for Danmarks tre VM-kvalifikationskampe i marts. 

Simon Kjær og Milan er således rejst til Serbien, hvor der venter en udekamp mod Røde Stjerne. Og her skal det blive interessant at se, hvor den danske landsholdskaptajn står lige nu, lyder det fra Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

- Kjær var tilbage på banen i sidste weekend, hvor Milan lidt overraskende tabte med 2-0. Og det var såmænd til SønderjyskE's nye søsterklub, Spezia, som på hjemmebane slog topholdet med 2-0, lyder det fra Troels Bager Thøgersen.

Spilletid til Duelund?
Dynamo Kiev tager i eftermiddag imod belgiske Club Brugge, og her kan den tidligere FC Midtjylland-spiller Mikkel Duelund muligvis komme i aktion, omend der er hård kamp om pladserne i den ukrainske traditionsklub.

- Duelund har ikke spillet ret meget i de seneste to sæsoner. Han har været voldsomt uheldig med skader, og så har der bare også været hård konkurrence. Han scorede senest i en testkamp mod BATE Borisov, da Dynamo Kiev var en tur i udlandet, under lidt varmere himmelstrøg, for at forberede sig på det, der skal ske her, lyder det fra Troels Bager Thøgersen.

Danskermøde i Prag
I Prag er der lagt op til en interessant kamp, set fra et dansk perspektiv. I den tjekkiske hovedstad får Slavia Prag således besøg af Leicester.

- En lidt sjov kamp. Vi kan kalde det rundens dansker-highlight. Her er det såmænd Kasper Schmeichel og Alexander Bah, der mødes. Kasper Schmeichel og Leicester er jo involveret i en hård kamp om top fire i England, og man skal ikke have nogen illusioner om, at Leicester prioriterer Europa League højere end den hjemlige kamp om at komme med i Champions League. 

To spillere, der begge har en del, de skal bevise overfor Kasper Hjulmand, er Salzburgs Rasmus Kristensen og Hoffenheims Robert Skov. Salzburg tager imod Villareal, mens Hoffenheim er rejst til Norge for at møde Molde. En spiller, der næppe skal frygte for sin plads på Hjulmands holdkort, er Pierre-Emile Højbjerg, der med Tottenham er en tur i Østrig for at møde Wolfsberger AC.

Du kan høre hele Troels Bager Thøgersens gennemgang af Europa League-danskerne i videoen i toppen af artiklen.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...