Video : Tipsbladet
Europa League

FCK's Europa League-modstandere vinder det tyrkiske mesterskab

Istanbul Basaksehir sikrede sig søndag deres første tyrkiske mesterskab efter en 1-0-sejr over Kayserispor.

FC Københavns tyrkiske modstander i Europa League-ottendedelsfinale, Istanbul Basaksehir, sikrede sig søndag aften klubbens første mesterskab i deres 30-årige historie, da de vandt med 1-0 over nedrykningstruede Kayserispor.

Dermed kan Trabzonspor med de to tidligere FC Midtjylland-spillere Alexander Sørloth og Filip Novak i truppen ikke længere indhente dem, da de nu er syv point foran med én kamp tilbage af turneringen.

Den enlige scoring i Istanbul-klubbens mindeværdige kamp kom efter 19 minutters spil, da den tidligere Manchester City- og Arsenal-profil Gael Clichy assisterede Tekdemir, som endte som matchvinder i kampen.

Det kunne dog godt være blevet til en større sejr, da Visca havde muligheden for at score på et straffespark midtvejs i første halvleg, men det lykkedes ikke for ham.

I Trabzonspors kamp blev det til et-3-4-nederlag til Konyaspor, hvor det såmænd blev til to scoringer fra Sørloth og en enkelt fra Novak. Her var de foran med 3-1, da der manglede ti minutter, men alligevel tabte de.

FC København møder Basaksehir i Europa League 5. august i Parken, hvor københavnerklubben skal forsøge at indhente det tabte fra kampen i den tyrkiske storby, der endte med 1-0 til de nykårede mestre i Tyrkiet.