• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Europa League tipsbladet.dk

Gerrard skuffet over racistiske tilskuere

Foto: Getty Images

Rangers-træner Steven Gerrard er skuffet, men ikke overrasket over, at tjekkiske fans buede af nogle af hans spillere.

Af tipsbladet.dk

Den anden kamp i Brøndbys pulje i Europa League mellem Sparta Prag og Rangers FC kan få et efterspil. 

Her vandt Prag 1-0 på hjemmebane, men det er formentlig ikke resultatet, som kampen vil blive husket for. 

Under kampen valgte de tjekkiske fans nemlig at buhe hver gang Randers' mørke spiller Glen Kamara havde bolden. Det skriver The Athletic.

Ironisk nok var der egentlig ikke tilladt fans på det tjekkiske stadion torsdag, da UEFA allerede havde givet Sparta Prag en racismestraf, efter at klubbens fans tilbage i august råbte racistiske tilråb mod Monacos Aurelien Tchouameni. 

Derfor skulle torsdagens kamp spilles for et tomt stadion, men UEFA tillod dog, at børn under 14 år kunne komme ind og se kampen. Det betød, at op i mod 10.000 børn og ledsagere havde fundet vej til lægterne i Prag.

Rangers-træner Steven Gerrard fortæller, at han under kampen ikke hørte buhe-råbene mod sin spiller, men at de ikke kommer bag på ham. 

- Hvis det er sandt, så er jeg utrolig skuffet, men ikke overrasket. Der var en grund til, der var så mange børn til stede i første omgang. 

- Der er nødt til at blive gjort mere (imod racisme, red.). Ikke bare fra mig selv, alle over hele kloden spørger efter mere og hårdere straffe mod racisme. Det skal helt væk, siger Gerrard.

Glen Kamara var tilbage i marts også offer for racisme, da holdet mødte en anden tjekkisk klub nemlig Slavia Prag. Tjekkiske Ondrej Kudela fik dengang ti spilledages karantæne for racistiske udtalelser mod Kamara.

Efter kampen har Kamaras advokat, Aamer Anwar, været ude og udtale sig om sagen. 

- En stor del af børnene buhede hver gang Glen eller en anden sort Rangers-spiller havde bolden. Det viser endnu engang, at Prag har et alvorligt problem med racisme, og som sædvanlig er UEFA der ikke, skriver advokaten. 

Rangers' næste kamp er mod Brøndby i Skotland den 21. oktober.  

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.