• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Europa League gram

Hård kritik til Solskjær efter De Gea-nedtur: Burde have kopieret Van Gaal

Foto: Getty Images

David de Gea imponerede absolut ikke, da onsdagens Europa League-finale mellem Manchester United og Villareal skulle afgøres i en straffesparkskonkurrence. Og efter spaniernes triumf har Ole Gunnar Solskjær nu fået kritik for ikke at indskifte Dean Henderson inden straffesparkskonkurrencen.

Af gram

Manchester United tabte onsdag Europa League-finalen til Villareal efter straffesparkskonkurrence efter en kamp, som David de Gea næppe vil huske tilbage på med stor glæde. 

Spanieren, der er den bedst betalte målmand i verden, formåede således ikke at redde et eneste af Villareals 11 forsøg i straffesparkskonkurrencen. Og i sidste ende blev David de Gea så tilmed skurk, da han misbrugte sit eget forsøg fra pletten.

Burde have kopieret sin forgænger
Og ifølge den tidligere Chelsea-angriber Chris Sutton begik Ole Gunnar Solskjær en afgørende fejl i nedturen i Gdansk. Sutton peger således på, at Louis van Gaal under VM 2014 udskiftede Jasper Cillessen til fordel for Tim Krul i det 120. minut af kvartfinalen mod Costa Rica. Krul reddede efterfølgende to forsøg i straffesparkskonkurrencen.

- Solskjær kunne have kopieret Van Gaal. Det havde muligvis såret De Geas følelser, men det havde været godt for holdet, lyder det således fra Sutton i hans klumme for Daily Mail

Henderson har langt bedre statistik
Daily Mail har desuden set nærmere på David de Geas statistik, hvad straffespark angår, og det er ikke imponerende. Siden 2017/18-sæsonen har David de Gea således taget nul ud af de 16 straffespark, han har stået overfor. Til sammenligning har Dean Henderson reddet syv ud af 15 straffespark i samme periode. 

Efter nedturen i Polen erkendte Ole Gunnar Solskjær da også, at han havde leget med tanken om at indskifte Dean Henderson inden straffesparkskonkurrencen.

- Det er selvfølgelig et scenarie, som man overvejer. Og forud for kampen var det noget, jeg havde tænkt over. Men vi havde tillid til David, og vi var forberedte. Alt kan ske i en straffesparkskonkurrence. Jeg valgte at fortsætte med den målmand, der havde spillet hele kampen, lød det således fra Solskjær.

Nederlaget til Villareal var muligvis David de Geas sidste kamp for Manchester United. Tidligere på ugen reporterede ESPN således, at spanieren kan blive udlejet i næste sæson. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.