• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Europa League tipsbladet.dk

Imponeret Solbakken har respekt for Malmö inden gruppefinale

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København kan nøjes med uafgjort i sidste EL-gruppekamp mod Malmö, der torsdag slog Dynamo Kiev med 4-3.

Af tipsbladet.dk

FC København-manager Ståle Solbakken er imponeret over de svenske modstandere fra Malmö FF, der torsdag slog Dynamo Kiev hjemme med 4-3 i Europa League-gruppespillet.

- Jeg synes, det var meget stærkt af Malmö at slå Kiev i dag, for de har været rigtig gode i den ukrainske liga. Jeg er meget imponeret over, at Malmö klarede det, siger Solbakken til 6'eren.

Da FCK samtidig vandt med 1-0 over FC Lugano i Schweiz, kan københavnerne nøjes med uafgjort i den sidste spillerunde mod netop Malmö, mens svenskerne skal vinde, hvis klubben vil være helt sikker på avancement.

- Vi har to forskellige udgangspunkter til kampen – vi kan klare os med uafgjort, og de skal vinde. Samtidig skal vi spille mange kampe, og de har måske problemer, fordi der er mangel på kampe.

Læs også:Bjelland: Det var en typisk europæisk kamp

- Vi kan ikke spille efter uafgjort fra start, men der kan opstå en situation i kampen, hvor vi kan blive nødt til det, siger Solbakken.

Andreas Bjelland kalder torsdagens kamp mod FC Lugano "en typisk europæisk kamp".

- Jeg synes, vi spillede en fin omgang bold, også selv om vi i et nyt system lige skulle finde ud af, hvem der gjorde hvad. Men vi stod godt, og det er fuldt fortjent, at det er os, der vinder i dag, udtaler han til FCK's hjemmeside.

- Offensivt manglede vi måske lige den sidste pasning, og så var vi også uheldige i situationen, hvor vores to angribere presser, og hvor bolden springer op på overliggeren. Men det er en dejlig følelse at stå her og have vundet, og det er som sagt efter en typisk europæisk 1-0-sejr.

Læs også:Ståle Solbakken: Vi spillede en gennemført kamp

Kampen mod Malmö spilles i Parken 12. december. På samme tid skal Kiev møde Lugano, og her skal ukrainerne vinde, hvis de vil holde liv i håbet om avancement.

FCK fører gruppen med ni point, mens Malmö har otte point på andenpladsen, og Kiev er treer med seks point.

Lugano har udspillet sin chance i turneringen med to point inden sidste runde.

/ritzau/

Læs også:Zeca misser Malmö-brag: Det er ikke noget problem

Læs også:Malmö-sejr udsætter FCK's Europa League-fest

Læs også:FCK slår FC Lugano på udebane i Europa League

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...