Video : Tipsbladet
Europa League

Kjær og Sevilla tog første stik i danskerduel

Sevilla med Simon Kjær på banen i hele opgøret vandt torsdag med 0-1 over Riza Durmisi og Lazio i 1/16-finalerne af Europa League.

Sevilla skaffede sig et solidt udgangspunkt inden returen, da de torsdag aften slog Lazio med 0-1. Simon Kjær spillede hele kampen i Sevillas midterforsvar, mens Riza Durmisi blev sendt på banen for Lazio kort inden pausen.

Efter en lettere kedelig start på kampen kom de spanske gæster foran efter 21 minutters spil. Et kontraangreb endte med, at Pablo Sarabria modtog bolden på kanten af feltet, og ved bagerste stolpe fandt han den målfarlige franskmand Wissam Ben Yedder, der let kunne bringe spanierne i front.

Syv minutter senere var hjemmeholdet dog tæt på en udligning. Adam Marusic blev spillet fri i højresiden, og alene med målmanden fik keeper Vaclik hånden på afslutningen. Bolden havde dog stadig retning mod mål, men på stregen dukkede danske Simon Kjær op og fik clearet bolden.

Kort inden pausen kom Riza Durmisi på banen, men han nåede ikke at ændre noget inden dommeren fløjtede de første 45 minutter af.

11 minutter efter pausen bed Lazio igen fra sig. Et frispark på midten af banen endte ved Luiz Felipe, men den brasilianske forsvarsspiller dirigerede bolden et stykke over mål.

Sevilla ville dog også lege med ti minutter senere. Spanierne stoppede en kontra, og som opskriften var ved det første mål, så fandt Pablo Sarabria Wissam Ben Yedder i feltet. Denne gang headede den franske angriber dog over.

Lazio pressede på for et frelsende mål, og med fem minutter igen var det tæt på. Lazio erobrede bolden højt oppe på Sevillas banehalvdel, og bolden endte derefter ved en fremadstormende Lucas Leiva på kanten af feltet. Den flade og hårde afslutning gik dog snert forbi.

Der blev ikke scoret yderligere i opgøret, og dermed står Simon Kjær og Sevilla med særdeles gode kort på hånden inden returopgøret på Ramon Sanchez Pizjuan om en uge.