• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Europa League tipsbladet.dk

Shakhtar kørte Basel over og er semifinaleklar i Europa League

Foto: Getty Images

Ukrainske Shakhtar Donetsk er klar til semifinalen mod Inter i Europa League efter en kvartfinale-sejr på 4-1 over schweiziske Basel tirsdag.

Af tipsbladet.dk

Manchester United og Inter spillede sig mandag aften videre til semifinalerne i de første kvartifnaler i Europa League-turneringen, og tirsdag bookede ukrainske Shakhtar Donetsk så også billetten til turneringens absolutte slutfase.

Ukrainerne fik en drømmestart efter allerede to minutter, da brasilianske Junior Moraes headede et hjørnespark i netmaskerne. 1-0.

Derfra havde schweizerne svært ved at svare igen og 20 minutter senere blev det så også 2-0. Efter et hurtigt kontraangreb endte bolden for fødderne af en anden brasilianer, Taison, der sparkede fra kanten af feltet og kunne se sin afslutning gå i mål efter en afretning i forsvaret. 

Mod slutningen af kampen blev kampen også endegyldigt lukket, da Alan Patrick scorede til 3-0 på et straffespark med et kvarter igen. I de døende minutter blev ydmygelsen så også totalt, da Dodo gjorde det til 4-0.

Schweizerne fik i dommerens overtid pyntet på resultatet. 31-årige Ricky van Wolfswinkel reducerede således til 4-1, der også blev kampens resultat. 

Basel er dermed færdige i turneringen, mens Shakhtar Donetsk er klar til semifinalen, hvor de skal møde Christian Eriksens Inter.

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med spotpris til clbold.dk og Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...