• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Afsløret: Landstræner har Barça-klausul i sin kontrakt

Foto: Getty Images

I den hollandske presse debatterer man i disse dage Ronald Koemans kontrakt, der angiveligt indeholder en Barcelona-klausul.

Af gram

Ronald Koeman repræsenterede med stor succes Barcelona fra 1989 til 1995 som spiller, og den hollandske landstræner drømmer angiveligt om en retur til Camp Nou.

Ifølge det hollandske medie Voetbal Primeur har bossen for det hollandske fodboldforbund, Nico-Jan Hoogma, således indikeret, at Koeman har en særlig klausul i sin kontrakt, der betyder, at han under særlige omstændigheder kan komme ud af kontrakten, hvis Barcelona henvender sig.

Læs også: Barça betaler Atlético kæmpebeløb for hemmeligholdelse af Griezmann-emails

Næppe glad for afsløring
Og i den hollandske presse er det selvsagt en sag, der har vakt interesse. Journalisten Daan Hakkenberg fra avisen Algemeen Dagblad tvivler således på, at Koeman sætter pris på offentliggørelsen af denne klausul.

- Hvem har en en interesse i, at det her kommer ud nu? Det ligner et læk, lyder det fra Hakkenberg.

Journalisten Henk Hoijtink fra mediet Trouw er ikke så overrasket.

- Det tror jeg ikke. Jeg mener, at det er klodset lavet af en person uden særligt meget medietræning. Men er det så vildt? Sådan en klausul er meget normal. Omvendt vil jeg sige, at det er fedt at se, at klausulen kun gælder én klub, netop fordi det er hans drømmejob. 

Kees Kwakman fra Fox Sports tvivler også på, at Koeman sætter pris på, at disse oplysninger er kommet ud.

- Det er overalt i de spanske aviser nu. Nu er han nødt til at skulle forholde sig til det igen.

Kwakman er heller ikke overbevist om, at klausulen dækker hele Koemans kontrakt, der løber indtil medio 2022.

- Hvad hvis Valverde får sparket til januar? Kan det så lade sig gøre? Det ville ikke passe os særligt godt. Men måske er Koeman så glad for at arbejde med det hollandske landshold, at han ikke længere ønsker at smutte.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...