• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Alves afslører: Pep indførte fem-sekunders regel i Barça

Foto: Getty Images

Den tidligere Barcelona-profil Dani Alves har givet et indblik i en afgørende del af Pep Guardiolas filosofi i Barcelona.

Af gram

Pep Guardiola blev i 2008 forfremmet til førsteholdstræner i Barcelona, og den dengang uprøvede træner fik kæmpe succes med sin filosofi i den katalanske storklub. 

Dani Alves, der blev hentet til Barcelona samme sommer, påpeger dog, at genpresset var mindst lige så vigtigt som pasningsspillet i Guardiolas system.

Læs også: Barça-træner om kritik fra Messi: Hans udmelding har skabt en stor debat

- Jeg havde aldrig troet, at et hold kunne lægge pres på bolden i 95 minutter. Det var det, der overraskede mig mest. Det var den måde, Pep fik Barcelona til at spille. Han overbeviste spillerne om, at de skulle spille i et højt tempo. Det er hans største styrke, lød det ifølge Daily Mail fra Dani Alves.

Messi indledte presset
Dani Alves afslører desuden, at Lionel Messi var den, der skulle indlede presset. Guardiola havde indført en såkaldt 'fem-sekunders regel', som betød, at Barcelona-spillerne skulle forsøge at vinde bolden hurtigt tilbage, hvis de var på den sidste tredjedel af banen. 

- Den spiller, der indledte presset, var vores bedste spiller, Messi. Det pres var udgangspunktet for hele konceptet. Hvis du skal have et fremragende hold, så er du afhængig af, at alle er villige til at jagte bolden. Man gør det for hinanden.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...