• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Vanvid: Barça skal betale Messi gigantbeløb i årevis, selvom han skrider

Foto: Getty Images

Lionel Messi har fået indskrevet en aftale om bonusser i sin Barcelona-kontrakt, der betyder, at catalanerne skal betale argentineren over en halv milliard kroner frem til 2025. Uanset om han vælger at skifte klub til sommer.

Af gram

Lionel Messi har kontraktudløb i Barcelona til juni, og ifølge argentineren selv er det meget muligt, at han smutter til sommer, omend beslutningen først bliver taget efter den indeværende sæsons afslutning. 

For Barcelonas voldsomt skrantende økonomi kan det sandsynligvis blive en god ting at komme af med den ekstremt løntunge argentiner. Men ifølge avisen La Vanguardia kan Barcelona faktisk se frem til at skulle betale Messi rigtig mange millioner i mange år endnu, uanset om superstjernen fra næste sæson af spiller i eksempelvis Manchester City eller Paris Saint-Germain. 

Læs også: Barça-legende udpeger: - Denne spiller kan tage over efter Messi

To store bonusser indskrevet i kontrakten
I forbindelse med Lionel Messis seneste forlængelse, tilbage i 2017, blev det således aftalt, at argentineren skulle få udbetalt to store bonusser, samtidig med at hans grundløn blev hævet med omtrent 100 millioner euro (svarende til 743 millioner kroner). De to bonusser er på 39 millioner euro (290 millioner kroner), hver især. Altså 78 millioner euro i alt. Det er 580 millioner danske kroner. 

Ifølge La Vanguardia kom man frem til, at bonusser skulle udbetales på forskellige tidspunkter. Den første bonus blev, efter længere forsinkelse, udbetalt i juli 2020. 

Den anden bonus bliver udbetalt i flere rater, begyndende fra sommeren 2021. Denne bonus bliver udbetalt i otte rater, henover fire år, frem til 2025. Det betyder, at Barcelona hvert år skal betale 72 millioner kroner. Lionel Messi kan således tørne ud for en anden klub i fire sæsoner og stadig hæve en 'ugeløn' på 1,4 millioner kroner fra Barcelona i hele perioden.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...