• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Braithwaite-debatten raser i Spanien: - Derfor er han et forbillede

Foto: Getty Images

Martin Braithwaite er en spiller, som de fleste fans i Barcelona har en holdning til, hvad end det så er en positiv eller negativ en af slagsen. Marca har analyseret den danske landsholdsangribers rolle i den spanske storklub.

Af gram

Efter at have startet på bænken i to kampe i træk var Martin Braithwaite onsdag tilbage i startopstillingen, da Barcelona slog Real Sociedad i Supercopa-semifinalen. 

Den danske landsholdsangriber fik således de første 78 minutter, inden han blev taget ud. Barcelona vandt den efterfølgende straffesparkskonkurrence, og Ronald Koemans mandskab er dermed klar til søndagens finale, hvor catalanerne møder enten Real Madrid eller Athletic Bilbao.

Læs også: Braithwaite roses til skyerne: - Han har løftet Messis humør

En meget omdiskuteret spiller
Martin Braithwaites tilstedeværelse i Barcelona har alle dage været et omdiskuteret emne, og i timerne inden onsdagens semifinale reflekterede den spanske avis Marca så igen over den danske landsholdsspillers rolle i Barcelona. Under overskriften 'Braithwaite-dilemmaet i Barcelona: En hindring eller en velsignelse?' analyserer Marca således, om Braithwaite har en positiv indvirkning på Ronald Koemans mandskab. 

- Martin Braithwaite vil gerne have succes i Barcelona. Det sagde han allerede den første dag, han ankom, og han har gentaget det flere gange siden han iklædte sig Barça-trøjen. Den seneste gang var i mandags, hvor han igen slog fast, at han ingen intentioner har om at forlade Barcelona. Hverken i dette vindue eller til sommer. Braithwaites kontrakt udløber i 2024. Indkøbet af den danske angriber er et emne, som alle har en holdning til. Der er dem, der er modstandere af at bruge ham, mens der også er folk, der har bakket op om hans ankomst på Camp Nou. Den første gruppe argumenterer for, at han ikke er angriber-materiale for Barcelona. Hvis man eksempelvis sammenligner ham med Luis Suárez, så er det klart, at han blegner.

- En anden faktor, der har forårsaget kritik, er spillerens pris. Barcelona betalte 18 millioner euro (134 millioner kroner, red.) for ham for et år siden. Det var prisen på hans frikøbsklausul i Leganés. Barcelona var nødt til at gøre det. De havde brug for en afløser for den alvorligt skadede Dembélé, idet markedet var lukket, og Madrid-klubben ikke kunne hente en erstatning. Braithwaites tal i den første sæson var ikke gode, og indtil december havde han kun scoret ét mål i Barça-trøjen (Braithwaite scorede faktisk sine mål nummer to og tre for Barcelona imod Dynamo Kiev den 24. november, red.). Men i årets sidste måned fik spilleren gang i målscoringen, og i denne sæson har han allerede scoret fem mål. Og det fører os til argumenterne fra dem, der støtter indkøbet af ham. Og dem er der en del af. 

- Deres første argument er, at Braithwaite ikke kom til Barcelona for at blive klubbens førstevalg i angrebet. Han har fået så mange kampe fra start, fordi klubben ikke har fundet en afløser for Luis Suárez. Og klubben leder faktisk stadig. Braithwaite kom til klubben som indskifter. En situation, der kan sammenlignes med Henrik Larsson, som i sine to år i Barcelona scorede 19 mål, eller 9,5 mål per sæson. Braithwaite er ikke langt fra de tal. Faktisk vil han helt sikkert overgå dem. Hans pris er et emne, der kan diskuteres. Barcelona betalte de 18 millioner, fordi man ikke havde det store manøvrerum. Hvis man husker på, at han har underskrevet en kontrakt på fire-en-halv sæson, så er den årlige udgift 3,5 millioner euro (26 millioner kroner, red.). Til sammenligning er Dembélés årlige pris 25 millioner euro (186 millioner kroner, red.). Det er mange penge. Prisen på danskeren er ikke så slem. 

- Sidst, men ikke mindst, skal man også medregne spillerens attitude. Han har på intet tidspunkt beklaget sig over sin rolle. Han vidste, hvad han gik ind til, og han accepterede det. Og han har gjort det på en beundringsværdig måde. Ikke blot fordi han ikke kommer med uheldige udtalelser, men også fordi han altid giver indtrykket af, at han er den spiller på holdet, der kæmper hårdest for sin plads. På det punkt er han et forbillede. 

Martin Braithwaite har i denne sæson scoret fem mål i 20 kampe for Barcelona. I alt er den 29-årige danske angriber noteret for seks mål i 31 kampe for den spanske storklub. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...